Caterham 7 2013: Με κινητηράκι turbo μόλις 660 κυβικών - iefimerida.gr

Caterham 7 2013: Με κινητηράκι turbo μόλις 660 κυβικών

Caterham 7 2013: Με κινητηράκι turbo μόλις 660 κυβικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια από τις πλέον παραδοσιακές βρετανικές εταιρείες, η Caterham, αποφάσισε να παρουσιάσει ένα νέο εισαγωγικό και βέβαια σχετικά φτηνό μοντέλο, το Caterham 7, που θα κοστίζει στην Αγγλία περί τις 20.000 ευρώ.

Μέχρι στιγμής όλα είναι κατανοητά και αναμενόμενα, οπότε και η πραγματική είδηση θα πρέπει να αναζητηθεί κάτω από το καπό, μιας και το πιο προσιτό Caterham θα κινείται από έναν τρικύλινδρο turbo, μόλις 660 κυβικών. Μπορεί τα κυβικά να ακούγονται πολύ λίγα, αλλά ο συνδυασμός έχει λογική, από τη στιγμή που το turbo εξασφαλίζει κάποια ελαστικότητα από χαμηλά και –κυρίως- το συνολικό βάρος θα είναι εξαιρετικά χαμηλό.

Ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι της Suzuki και μέχρι τώρα κινούσε στην υπερτροφοδοτούμενη εκδοχή του τα γρήγορα K-Cars της μάρκας. Τα αυτοκινητάκια δηλαδή των maximum 3,50 μέτρων που είναι εξαιρετικά δημοφιλή στην Ιαπωνία, μιας και η αγορά τους δεν συνδυάζεται με την κατοχή θέσης στάθμευσης, όπως συμβαίνει με τα μεγαλύτερα σε διαστάσεις μοντέλα. Σε αυτά λοιπόν ο πανάλαφρος, τρικύλινδρος turbo των 660 κυβικών, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, αποδίδει περί τους 65 ίππους, αλλά για το Caterham 7 2013 μια τιμή κοντά στα 100 άλογα είναι σαφώς πιο πιθανή.

Caterham 7 2013: Με κινητηράκι turbo μόλις 660 κυβικών | iefimerida.gr 0
Caterham 7 2013: Με κινητηράκι turbo μόλις 660 κυβικών | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο κυβικά δυνατότητες Caterham
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ