Ο άγνωστος εμπρηστής της Βαρυμπόμπης - Με ποιον τρόπο χτυπά και με ποιες πυρκαγιές τον συνδέουν

Ενας άγνωστος εμπρηστής ο οποίος δρα με συγκεκριμένο τρόπο εκτιμούν στην Πυροσβεστική ότι βρίσκεται πίσω από τη μεγάλη τελευταία αλλά και δύο προηγούμενες φωτιές που ξέσπασαν στη Βαρυμπόμπη. Μάλιστα, οι εκτιμήσεις αυτές φέρονται να οδήγησαν τον υπουργό Δημόσιας Τάξης στην απόφαση να «κλειδώσει» τα δάση τις νυκτερινές ώρες και να αυξήσει τις περιπολίες σε αυτά.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της πυροσβεστικής μιλώντας στο Tovima.gr περιέγραψε το προφίλ και τον τρόπο δράσης του αποκαλούμενου «εμπρηστή της Βαρυμπόμπης», που εκτιμάται ότι συνδέεται με τη φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της 29ης Αυγούστου του 2012 οντά στην περιοχή Δεξαμενή αλλά και με αυτή που ξέσπασε το βράδυ της 17ης Ιουλίου του 2013στην περιοχή Πέτρα πάνω από τον Ιππικό Ομιλο.

«Στη Βαρυμπόμπη δρα ένας άγνωστος εμπρηστής ο οποίος έχει βάλει δύο φωτιές εφέτος αλλά και μία πέρυσι. Δεν ξέρουμε τα κίνητρά του αλλά έχουμε παρατηρήσει ότι στον κύκλο αυτών των πυρκαγιών μέσα στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας, έχουν γίνει πολλές προσπάθειες εκχερσώσεων. Ολες οι πυρκαγιές ξεκίνησαν σχεδόν από την ίδια περιοχή κοντά στον Ιππικό Ομιλο και ώρες που έπνεαν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι. Πέρυσι, στα τέλη Αυγούστου, την είχε βάλει το πρωί όμως υπήρξε γρήγορη αντίδραση των κατοίκων και των εναέριων μέσων και η πυρκαγιά έσβησε πολύ γρήγορα. Εφέτος φρόντιζε να πυρπολεί τα δάση της Βαρυμπόμπης βράδυ, όταν πλέον προσγειώνονται αεροπλάνα και ελικόπτερα, προκειμένου η πυρκαγιά να παίρνει στην διάρκεια της νύκτας μεγάλη έκταση. Μάλιστα εκτιμούμε ότι στην φωτιά που έβαλε φέτος τον Ιούλιο στην περιοχή της Πέτρας, το έκανε αμέσως μόλις είδε την προσγείωση του τελευταίου ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο του Τατοΐου...», ανέφερε χαρακτηριστικά το υψηλόβαθμο στέλεχος της Πυροσβεστικής μιλώντας στο Tovima.gr..

Η πυροσβεστική δεν έχει βρει εμπρηστικούς μηχανισμούς στο σημείο εκδήλωσης των πυρκαγιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ