Βενιζέλος: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα υπογράψουν την επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία μέχρι τη ΔΕΘ - iefimerida.gr

Βενιζέλος: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα υπογράψουν την επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία μέχρι τη ΔΕΘ

Βενιζέλος: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα υπογράψουν την επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία μέ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέχρι τη ΔΕΘ θα είναι έτοιμη η επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία της δικομματικής κυβέρνησης σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε το απόγευμα της Τρίτης με στελέχη της Ιπποκράτους που συμμετέχουν στην κυβέρνηση ανακοίνωσε πως η επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία θα είναι έτοιμη και θα έχει υπουγραφεί μέχρι τη ΔΕΘ. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η προγραμματική συμφωνία που θα υπογράψουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα έχει μορφή εθνικού σχεδίου για τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας αυτή τη στιγμή επεξεργάζεται και από τις δύο πλευρές και αναμένεται να αποτυπώνει το τι πρέπει να γίνει σε ρεαλιστική βάση.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στην Ιπποκράτους ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση να βρίσκονται σε επικοινωνία με τους βουλευτές και να τους ενημερώνουν ενδελεχώς για όσα θέματα προκύπτουν.

Στη σύσκεψη τέθηκε επί τάπητος και το θέμα της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων με τον κ. Βενιζέλο να υπογραμμίζει πως πρέπει να γίνει αξιολόγηση των δομών και των προσώπων του δημοσίου τομέα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε την ανάγκη να γίνει συνολική αξιολόγηση και η εφαρμογή της διαθεσιμότητας να γίνει με αξιοκρατία και συνεπώς δίκαια.

Αντίθετο με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας το ΠΑΣΟΚ

Εν τω μεταξύ, την Τρίτη ο υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτής με δήλωσή του κατέστησε σαφή την αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στο ενδεχόμενο άρσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία.

«Το ΠαΣοΚ εκφράζει την αντίθεσή του σε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, ιδιαίτερα σήμερα που η ελληνική οικογένεια βιώνει τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης. Τονίζουμε ότι οι αρμόδιοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αναφορές τους και να μη δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και αναστάτωσης στους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο κ. Μωραΐτής, υπενθυμίζοντας, παράληλα, ότι το ΠαΣοΚ έχει ζητήσει στη Βουλή την παράταση της νομοθετικής διάταξης για την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας μέχρι 200.000 ευρώ και για το 2014.

ΠΑΣΟΚ: Ο υπουργός Υγείας πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να μην υπάρχουν απολύσεις στο χώρο της Υγείας

Παράλληλα, ανακοίνωση εξέδωσε και ο τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ μέσω της οποίας επισημαίνει στον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη ότι «οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων πρέπει να έχουν ως μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών και την βελτίωση των υπηρεσιών υγείας προς αυτούς» και όχι την επιβάρυνση των νοσοκομείων.«Και αυτό θα γίνει αν ο σχεδιασμός δεν λάβει υπόψη την ύπαρξη Χρόνιων Περιστατικών που τα υπό συγχώνευση νοσοκομεία εξυπηρετούν, και δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα το πρόβλημα που προκύπτει».

Μέσω της ανακοίνωσής του το ΠΑΣΟΚ, προτείνει, επίσης, στον υπουργό τα Αστικά Κέντρα Υγείας που εξήγγειλε να έχουν τουλάχιστον άμεση σύνδεση με τους γιατρούς που καλύπτουν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΠΥ στην περιοχή, διαφορετικά, όπως σημειώνουν «δεν θα επιτελέσουν σωστά τον ρόλο τους, και υπάρχει επιπλέον κίνδυνος για ραγδαία αδικαιολόγητη αύξηση των δαπανών Υγείας».

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται τέλος αναφορά και στους 1.618 εργαζομένους σε φορείς που υπάγονται στο υπουργείο Υγείας και αναμένεται να μπουν σε διαθεσιμότητα «Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται για την υλοποίηση των δεσμεύσεων του Υπουργού στα θέματα του προσωπικού των υπό συγχώνευση νοσοκομείων. Επισημαίνουμε ότι έως τώρα γίνεται αναφορά σε διαθεσιμότητες 1618 ατόμων, δεν έχει υπολογισθεί όμως το πόσοι θα χρειασθούν για τις δραστηριότητες που θα συνεχίσουν στις υποδομές των υπό συγχώνευση Νοσοκομείων. Σε κάθε περίπτωση ο Υπουργός θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του ώστε να μην υπάρχουν απολύσεις στο χώρο της Υγείας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ