Φθηνότερα φάρμακα με το νέο Δελτίο Τιμών – Τι αλλάζει και από πότε - iefimerida.gr

Φθηνότερα φάρμακα με το νέο Δελτίο Τιμών – Τι αλλάζει και από πότε

Φθηνότερα φάρμακα με το νέο Δελτίο Τιμών – Τι αλλάζει και από πότε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μείωση του κόστους, αλλά και η εισαγωγή καινοτόμων φαρμάκων είναι οι στόχοι του νέου Δελτίου Τιμών Φαρμάκων που εκδόθηκε. Από αυτό προκύπτει μικρή πτώση των τιμών στα περισσότερα από ανακοστολογημένα πρωτότυπα φάρμακα, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, με τα καινοτόμα που εισάγονται για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά μπορεί να γίνει εξοικονόμηση στο θεραπευτικό κόστος.

Το νέο Δελτίο τιμών Φαρμάκων περιλαμβάνει την τιμολόγηση τριών ομάδων φαρμακευτικών σκευασμάτων. Με αυτό γίνεται ανατιμολόγηση των πρωτοτύπων (on patent φάρμακα αναφοράς χωρίς αντίγραφα), στη βάση του μέσου όρου των τριών χαμηλότερων τιμών κυκλοφορίας σε 27 ευρωπαϊκές χώρες.

Ακόμη τιμολογούνται περίπου 1.600 νέοι κωδικοί αντιγράφων (γενόσημα) φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα οποία εισέρχονται για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά, ύστερα από έγκριση του ΕΟΦ.

Επιπλέον γίνεται η τιμολόγηση περίπου 100 νέων καινοτόμων - πρωτοτύπων φαρμακευτικών σκευασμάτων, που επίσης εισέρχονται για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά και τα περισσότερα από αυτά αφορούν σοβαρά ή/και σπάνια νοσήματα.

Η είσοδος των νέων γενοσήμων μπορεί προοπτικά να υποβοηθήσει, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, στη συνολική αύξηση του όγκου κατανάλωσης γενοσήμων, αλλά και στη διαμόρφωση χαμηλότερων ασφαλιστικών τιμών στις αντίστοιχες θεραπευτικές κατηγορίες.

Το νέο Δελτίο Τιμών θα ισχύσει για τους παρασκευαστές, συσκευαστές, εισαγωγείς από 26.08.2013, για τις φαρμακαποθήκες από 02.09.2013 και για τα ιδιωτικά φαρμακεία από 09.09.2013.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ