CINETROLL: Φέτος το καλοκαίρι, ακόμα και τα Στρουμφάκια έχασαν το χρώμα τους [video] - iefimerida.gr

CINETROLL: Φέτος το καλοκαίρι, ακόμα και τα Στρουμφάκια έχασαν το χρώμα τους [video]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος κοιτάζει τις πιο επιτυχημένες εισπρακτικά ταινίες της εβδομάδας σε μια θερινή σεζόν που συνεχίζει να εκπλήσσει (και στην Ελλάδα να είναι ανύπαρκτη).


Χωρίς να έχει μπει καν ο Αύγουστος, οι εταιρείες διανομής κήρυξαν ανεπίσημα το τέλος της φετινής καλοκαιρινής σεζόν στην Ελλάδα κυκλοφορώντας 6 νέες ταινίες την προηγούμενη εβδομάδα που ήταν παρ' τη μια και χτύπα την άλλη (γι αυτό και δεν μπήκα καν στον κόπο να ασχοληθώ μαζί τους). Κανονικό άδειασμα των αποθηκών τους δηλαδή με αποτέλεσμα (ή αιτία;) μόλις 52.747 θεατές να επισκεφτούν μια κινηματογραφική αίθουσα σημειώνοντας αρνητικό ρεκόρ.


Σε ένα θερινό «κουτσουρεμένο» δίμηνο του οποίου η μόνη μεγάλη επιτυχία ήταν το «The Hangover Part 3» που κυκλοφόρησε στις 30 Μαΐου έχοντας φτάσει μέχρι στιγμής τα 217.000 εισιτήρια. Ενδεικτικό της απελπιστικής φετινής κατάστασης είναι πως οι καλοκαιρινές επιτυχίες που ακολουθούν το «Hangover Part 3» κινούνται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα: «Ο Μεγάλος Γκάτσμπι» στα 134.000 εισιτήρια, κι ο «Άνθρωπος από Ατσάλι» στα 129.000 εισιτήρια. Πιο αναλυτικά, για το τετραήμερο 1 – 4 Αυγούστου, η πρώτη πεντάδα στο ελληνικό box office διαμορφώθηκε ως εξής:


1. ΓΟΥΛΒΕΡΙΝ: 14.165 εισιτήρια (58.050 σύνολο)
2. ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ: 6.667 εισιτήρια
3. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ: 4.211 εισιτήρια
4. ΤΗΙS IS THE END: 3.220 εισιτήρια
5. RED 2: 2.448 εισιτήρια (29.144 σύνολο)

Στην άλλη πλευρά του ατλαντικού, ακόμα μια ταινία - έκπληξη από αυτές που δε θα θεωρούσε κάποιος «νούμερο 1» καρφώθηκε στην πρώτη θέση, χωρίς παρ' όλα αυτά κάποια εντυπωσιακή είσπραξη. Η περιπέτεια «2 Guns» με τους Μαρκ Γουόλμπεργκ και Ντένζελ Ουάσιγκτον (έχει προγραμματιστεί στην Ελλάδα για τις 3 Οκτωβρίου). Με αρνητική έκπληξη της εβδομάδας το πολύ χαμηλό «άνοιγμα» για τα «Στρουμφάκια 2» (5 Σεπτεμβρίου προγραμματισμένη προβολή στην Ελλάδα). Τα «Στρουμφάκια 2» έκαναν τις μισές εισπράξεις από ότι είχε κάνει η πρώτη ταινία της σειράς το 2011 και το δεύτερο χειρότερο «άνοιγμα» οικογενειακής ταινίας για το φετινό καλοκαίρι πίσω από το «Toύρμπο».


Μεγάλος νικητή για το φετινό καλοκαίρι, το μόλις 20 εκ. δολαρίων σε κόστος, θρίλερ τρόμου «The Conjuring» (ημερομηνία προβολής στην Ελλάδα, 26 Σεπτεμβρίου) που έχει φέρει ήδη πέντε φορές τα χρήματα του και συνεχίζει, ξεπερνώντας τα 100 εκ. δολάρια σε εισπράξεις. Παρ' όλα αυτά, τα «Στρουμφάκια 2», υπολογίζεται ότι θα φτάσουν τα 300 εκ. δολάρια παγκόσμιες εισπράξεις από τις αγορές του εξωτερικού όπου ανέκαθεν ήταν πολύ πιο δημοφιλή από τις Η.Π.Α.


Οι αγορές του εξωτερικού και εν προκειμένω αυτές της Ασίας, είναι που έδωσαν τελικά το πολυαναμενόμενο «φιλί της ζωής» και στο αποτυχημένο εισπρακτικά εντός των Η.Π.Α., πανάκριβο blockbuster του Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, «Pacific Rim» (ημερομηνία προβολής στην Ελλάδα, 12 Σεπτεμβρίου). Με ένα εντυπωσιακό «άνοιγμα» στην Κίνα που αποδίδεται στην λατρεία των ασιατών θεατών για ταινίες με γιγαντιαία ρομπότ και ανάλογα γκάτζετ. Και κάπως έτσι, το «Pacific Rim» με τη σειρά του υπολογίζεται να φτάσει κι αυτό τα 300 εκ. δολάρια παγκόσμιες εισπράξεις.


Πιο αναλυτικά, για το τριήμερο 2 – 4 Αυγούστου, η πρώτη πεντάδα των πιο εμπορικών ταινιών στις Η.Π.Α. διαμορφώθηκε ως εξής:


1. 2 GUNS: 27,1 εκ. δολάρια

2. ΓΟΥΛΒΕΡΙΝ: 21,3 εκ. δολάρια (94,6 εκ. δολάρια)

3. ΤΑ ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ 2: 17,5 εκ. δολάρια (27,1 σύνολο)

4. THE CONJURING: 13 εκ. δολάρια (108 σύνολο)

5. ΕΓΩ Ο ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΣ 2: 10,1 εκ. δολάρια (326 σύνολο)


*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana. Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ