McLaren P13: Η φτηνή McLaren που σημαδεύει την Porsche 911 turbo - iefimerida.gr

McLaren P13: Η φτηνή McLaren που σημαδεύει την Porsche 911 turbo

McLaren P13: Η φτηνή McLaren που σημαδεύει την Porsche 911 turbo
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H βρετανική εταιρεία, η οποία είναι ιδιαίτερα γνωστή από τη Φόρμουλα 1, θα συμπληρώσει τη γκάμα των σούπερ σπορ μοντέλων της με ένα ακόμη, προκειμένου να μπορεί να δηλώνει το παρόν σε όλα τα οικονομικά κλιμάκια της κατηγορίας.

H P13 λοιπόν, που δοκιμάζεται ήδη εντατικά στους δρόμους και τις πίστες προκειμένου να είναι έτοιμη στις αρχές του 2015 για το τότε Σαλόνι της Γενεύης, θα είναι η πιο προσιτή McLaren και μάλιστα με αισθητή διαφορά σε σχέση με τη MP4 12C που τοποθετείται στη μέση της γκάμας.

Αισθητικά η P13 θα δανείζεται στοιχεία τόσο από αυτήν όσο και από την κορυφαία P1, ενώ σε σχέση με τις πιο ακριβές ο χαρακτήρας της θα είναι λιγότερο extreme και πιο πρακτικός, με μεγαλύτερους χώρους στο εσωτερικό αλλά και ικανοποιητικό πορτμπαγκάζ. Κι αυτό προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση, όπως άλλωστε συμβαίνει και με τη μεγάλη της αντίπαλο, την Porsche 911 turbo, αλλά και το Audi R8.

Κινητήρας του καινούργιου βρετανικού super car θα είναι μια έκδοση 500 περίπου ίππων του γνωστού V8 των 3.800 κυβικών της McLaren, ο οποίος θα συνδυάζεται με το 7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που χρησιμοποιείται και στις άλλες δύο. Η McLaren P13 όταν θα παρουσιαστεί επίσημα, σε περίπου 18 μήνες όπως είπαμε, αναμένεται να κοστίζει γύρω στις 125.000 ευρώ.

McLaren P13: Η φτηνή McLaren που σημαδεύει την Porsche 911 turbo | iefimerida.gr 0
McLaren P13: Η φτηνή McLaren που σημαδεύει την Porsche 911 turbo | iefimerida.gr 1
McLaren P13: Η φτηνή McLaren που σημαδεύει την Porsche 911 turbo | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ