Το Curiosity κλείνει ένα χρόνο στον Αρη: Παρακολουθήστε όλο το ταξίδι σε 2 λεπτά [βίντεο] - iefimerida.gr

Το Curiosity κλείνει ένα χρόνο στον Αρη: Παρακολουθήστε όλο το ταξίδι σε 2 λεπτά [βίντεο]

Το Curiosity κλείνει ένα χρόνο στον Αρη: Παρακολουθήστε όλο το ταξίδι σε 2 λεπτά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα χρόνο στον πλανήτη Αρη συμπληρώνει το Curiosity της NASA. Το μοναδικό ρομποτάκι πάτησε το έδαφος του κόκκινου πλανήτη στις 6 Αυγούστου 2012 και έκτοτε εξερευνεί τους κρατήρες του και συλλέγει δείγματα πετρωμάτων και αερίων.

Για να γιορτάσει την σημαντική αυτή επέτειο, η NASA δημιούργησε ένα βίντεο το οποίο μέσα σε δυο λεπτά παρουσιάζει όλα όσα είδε το Curiosity τους 12 μήνες που βρίσκεται στον κόκκινο πλανήτη.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία συρραφή 548 εικόνων από την μπροστινή κάμερα του Curiosity, οι οποίες ξεκινούν από την πρώτη ημέρα της προσεδάφισης του στον Αρη και φτάνουν μέχρι και τις τελευταίες εικόνες του Ιουλίου 2013.

Στις πρώτες εικόνες μάλιστα, διακρίνεται το Curiosity να λαμβάνει τα πρώτα δείγματα από το έδαφος του Κόκκινου Πλανήτη καθώς και να τρυπάει έναν βράχο για να πάρει δείγματα από το υπέδαφος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ