Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Μαραθώνα - Εκκενώθηκε ο οικισμός Αύρα, στις φλόγες παραδόθηκαν σπίτια - iefimerida.gr

Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Μαραθώνα - Εκκενώθηκε ο οικισμός Αύρα, στις φλόγες παραδόθηκαν σπίτια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαστάσεις έλαβε η φωτιά που εκδηλώθηκε στις 12:18 το μεσημέρι της Δευτέρας στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα. Ηδη ένα σπίτι παραδόθηκε στις φλόγες και τρία ακόμη υπέστησαν ζημιές στον οικισμό Αύρα.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν δύσκολο το έργο της ισχυρής δύναμης της Πυροσβεστικής που έχει σπεύσει από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με όσα είπαν στο NewsIt κάτοικοι που είδαν τη φωτιά να αγγίζει τα σπίτια τους, σωτήριες είναι οι ρίψεις από τα πυροσβεστικά ελικόπτερα, αφού εκείνα μπορούν να πετάξουν πιο χαμηλά. Και έκαναν έκκληση να αυξηθούν οι δυνάμεις σε ελικόπτερα μήπως και σωθούν οι περιουσίες τους!

Ολα ξεκίνησαν, μετά από τροχαίο, όταν ένα τζιπ του λιμενικού χτύπησε σε μια κολόνα, με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά η οποία σύντομα εξαπλώθηκε λόγω του δυνατού αέρα, αναφέρει το newsit.

Ο οικισμός Αύρα ο οποίος βρίσκεται κοντά στη δασική έκταση η οποία φλέγεται, εκκενώθηκε προληπτικά, ενώ στο σημείο επιχειρούν 14 οχήματα με 40 πυροσβέστες, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Οπως αναφέρει το Mega, δύο σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ αρκετοί από τους κατοίκους παραμένουν στο σημείο προκειμένου να προστατέψουν τα σπίτια τους από την πύρινη λαίλαπα. Η πυροσβεστική, δίνει πραγματική «μάχη», ωστόσο είναι δύσκολο να θέσει την πυρκαγιά υπό έλεγχο λόγω των σιχυρών ανέμων.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο Σερνικάκι Φωκίδας, στην οποία επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 13 υδροφόρα οχήματα, με την εναέρια βοήθεια δύο αεροπλάνων και δύο πετζετέλ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ