Σε πύρινο κλοιό ο Μαραθώνας- Καίγονται σπίτια στον οικισμό Αύρα

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας η περιοχή Κάτω Σούλι στον Μαραθώνα, καθώς τυλίχθηε στις φλόγες δασική έκταση η οποία βρίσκεται κοντά στον οικισμό Αύρα με αποτέλεσμα να καούν δύο σπίτια. Μάχη με την πυρκαγιά δίνει η πυροσβεστική.

Ολα ξεκίνησαν, μετά από τροχαίο, όταν ένα τζιπ του λιμενικού χτύπησε σε μια κολόνα, με αποτέλεσμα να πιάσει φωτιά η οποία σύντομα εξαπλώθηκε λόγω του δυνατού αέρα, αναφέρει το newsit.

Ο οικισμός Αύρα ο οποίος βρίσκεται κοντά στη δασική έκταση η οποία φλέγεται, εκκενώθηκε προληπτικά, ενώ στο σημείο επιχειρούν 14 οχήματα με 40 πυροσβέστες, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Οπως αναφέρει το Mega, δύο σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ αρκετοί από τους κατοίκους παραμένουν στο σημείο προκειμένου να προστατέψουν τα σπίτια τους από την πύρινη λαίλαπα. Η πυροσβεστική, δίνει πραγματική «μάχη», ωστόσο είναι δύσκολο να θέσει την πυρκαγιά υπό έλεγχο λόγω των σιχυρών ανέμων.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο Σερνικάκι Φωκίδας, στην οποία επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 13 υδροφόρα οχήματα, με την εναέρια βοήθεια δύο αεροπλάνων και δύο πετζετέλ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ