Δρόμοι που μένουν αξέχαστοι: Περνούν από κτίρια, «κρέμονται» πάνω από γκρεμούς ή έχουν ατελείωτες στροφές και ζικ-ζακ [εικόνες] - iefimerida.gr

Δρόμοι που μένουν αξέχαστοι: Περνούν από κτίρια, «κρέμονται» πάνω από γκρεμούς ή έχουν ατελείωτες στροφές και ζικ-ζακ [εικόνες]

Δρόμοι που μένουν αξέχαστοι: Περνούν από κτίρια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν λατρεύουν όλοι την οδήγηση. Κάποιοι βαριούνται τους μονότονους δρόμους, όπου τίποτα δεν αλλάζει σε βαθμό που μπορεί να... υπνωτιστούν. Κι όμως, υπάρχουν κάποια σημεία στον κόσμο όπου η οδήγηση αποκτά άλλο νόημα. Με ατελείωτα ζικ-ζακ, με τόσο απότομη κλήση που θυμίζουν... τρενάκι του τρόμου, εξαιρετικά μικροί ή ατελείωτοι, περνούν μέσα από κτίρια ή «κρέμονται» πάνω από γκρεμούς, αυτοί είναι οι πιο περίεργοι δρόμοι σε όλο τον κόσμο.

Ο πιο απότομος
Δρόμοι που μένουν αξέχαστοι: Περνούν από κτίρια, «κρέμονται» πάνω από γκρεμούς ή έχουν ατελείωτες στροφές και ζικ-ζακ [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η οδός Baldwin στο Ντουνεντίν, στη Ν. Ζηλανδία κατέχει τον τίτλο του πιο απότομου δρόμου σε κατοικημένη περιοχή, φτάνοντας έως και 19 μοίρες κλίσης.

H μεγαλύτερη ζαλάδα

Η Passo dello Stelvio στις ιταλικές Αλπεις έχει 48 στροφές «φουρκέτα» και 7,4% μέση κλίση.

Ο πιο τρομακτικός

Ενα βλέμμα αρκεί για να καταλάβει κανείς γιατί το τούνελ Guoliang στο Χουνάν, στην Κίνα, χαρακτηρίζεται έτσι. Λαξεύτηκε από τα χέρια εργατών στα βουνά Ταϊχάνγκ στη δεκαετία του '70 και τα παράθυρά του αποκαλύπτουν μία τρομακτική θέα. Η έξοδός του είναι μόλις 4,5 μ., το πλάτος ακόμη μικρότερο (3,6 μ.) και ο οδηγός αντικρύζει το γκρεμό σχεδόν σε κάθε στροφή.

Η πραγματική σύγχυση
Δρόμοι που μένουν αξέχαστοι: Περνούν από κτίρια, «κρέμονται» πάνω από γκρεμούς ή έχουν ατελείωτες στροφές και ζικ-ζακ [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Η μαγική κυκλική διασταύρωση στο Σουίντον προφανώς ονομάστηκε έτσι γιατί χρειάζονται ειδικές «δυνάμεις» για να βρει κανείς το δρόμο του σε αυτή. Αποτελείται από πέντε μικρότερες «πλατείες», που σχηματίζουν έναν κύκλο.

Ο πιο στενός

Είναι στο Εξετερ, λέγεται England's Parliament Street, και υπάρχει από το 14ο αιώνα. Προφανώς είναι ο πιο στενός δρόμος- αν και απορεί κανείς γιατί χαρακτηρίζεται έτσι με μερικά εκατοστά πλάτος σε κάποια σημεία.

Ο ατελείωτος

Ενώνει αρκετές χώρες, από εκεί προκύπτει και το όνομα Pan-American highway και έχει μήκος 48.000 χιλιόμετρα. Μάλιστα κατέχει και το ρεκόρ Γκίνες ως ο πιο μεγάλος δρόμος για οχήματα.

Ο... αμετακίνητος

Ο δρόμος που δεν αλλάζει με τίποτα. Σε τέτοιο βαθμό, που η Hanshin Expressway στην Οσάκα περνά μέσα από έναν ουρανοξύστη.

Ο μικρότερος

Πριν αρχίσει, τελειώνει. Βρίσκεται στο Γουίκ, στη Σκωτία και βρίσκεται μόλις ένα σπίτι σε αυτόν. Λογικό, αφού έχει μήκος λίγο περισσότερο από δύο μέτρα.

Ο πιο πλατύς

Είναι κουραστικό ακόμη και να τον κοιτάξει κανείς από άκρη σε άκρη. Το πλάτος της 9 de Julio Avenue στο Μπουένος Αιρες είναι 140 μέτρα.

Ο πιο διαστροφικός

Θεωρήθηκε πως η Lombard Street στο Σαν Φρανσίσκο θα ήταν πολύ απότομη αν την κατέβαιναν απευθείας τα αυτοκίνητα. Για αυτό τη... γέμισαν «ζικ-ζακ», σε τέτοιο βαθμό, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για το απόλυτο τεστ οδήγησης.

Ο πιο παλιός

Ο δρόμος για τη Γκίζα είναι ο πιο παλιός πλακόστρωτος δρόμος που υπάρχει. Μετρά περισσότερα από 4.600 χρόνια ζωής.

Ο πιο επικίνδυνος

Για να πάει κανείς από τη Λα Παζ στο Κορόικο, στη Βολιβία, θα πρέπει να πάρει το Yungas Road. Και να κάνει και μία προσευχή, αφού δεν αποκαλείται τυχαία ο «δρόμος του θανάτου». Με πανύψηλους γκρεμούς και χωρίς προστατευτικά κιγκλιδώματα, συμβαίνουν εκεί αμέτρητα ατυχήματα, αφού υπάρχουν σημεία που έχει ακόμη και 3 μέτρα πλάτος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ