Το άλλο πρόσωπο του Γκασόλ – Ο σταρ του ΝΒΑ άφησε τις διακοπές και βρέθηκε στο Ιράκ δίπλα σε πρόσφυγες [βίντεο] - iefimerida.gr

Το άλλο πρόσωπο του Γκασόλ – Ο σταρ του ΝΒΑ άφησε τις διακοπές και βρέθηκε στο Ιράκ δίπλα σε πρόσφυγες [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα μπορούσε να ξεκουράζεται και να γεμίζει τις μπαταρίες του για την επόμενη σεζόν. Ο Πάου Γκασόλ όμως προτίμησε να κάνει ένα κουραστικό ταξίδι για να φτάσει στο Ιράκ και να στείλει από εκεί ένα μήνυμα για τα παιδιά που ζουν τις συνέπειες του εμφυλίου της Συρίας.

Ο σταρ των Λέικερς επισκέφθηκε το στρατόπεδο των προσφύγων που υπάρχει στο βόρειο Ιράκ και άκουσε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εκεί οι άνθρωποι που έχασαν τα πάντα για να γλιτώσουν από τη φρίκη του πολέμου στη Συρία, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

«Είναι ευθύνη μου και πρέπει να το κάνω», είπε ο Γκασόλ που ταξίδευε επί ώρες για να φτάσει εκεί. Αυτό είναι το πέμπτο ανθρωπιστικό ταξίδι που πραγματοποιεί ο πρέσβης της UNICEF, μετά τη Νότια Αφρική, την Αγκόλα, το Τσαντ και την Αιθιοπία.

Στο μήνυμά του ο παίκτης του ΝΒΑ καλεί τον κόσμο να συνεχίζει να συνδράμει την προσπάθεια της οργάνωσης να ενισχύσει αυτά τα παιδιά. «Στα δέκα χρόνια που είμαι πρέσβης της UNICEF, δεν έχω ξαναδεί τέτοια κατάσταση. Παιδιά φοβισμένα από μία βία που δεν καταλαβαίνουν, έχασαν τα σπίτια τους, μέλη της οικογένειάς τους και φίλους τους», λέει ο Ισπανός μπασκετμπολίστας και καλεί τον κόσμο να ενώσει τις δυνάμεις του για να τα βοηθήσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ