Η κλιματική αλλαγή κάνει βίαιους τους ανθρώπους σύμφωνα με νέα έρευνα - iefimerida.gr

Η κλιματική αλλαγή κάνει βίαιους τους ανθρώπους σύμφωνα με νέα έρευνα

Η κλιματική αλλαγή κάνει βίαιους τους ανθρώπους σύμφωνα με νέα έρευνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανησυχητικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ψυχολογία και τη συμπεριφορά των ανθρώπων παρατηρεί πρόσφατη αμερικάνικη έρευνα, η οποία συνδέει την υπερθέρμανση του πλανήτη με την βία και την επιθετικότητα των ανθρώπων, αποτελώντας πιθανή αιτία για αύξηση των πολεμικών συγκρούσεων.

Ερευνητές από το πανεπιστημίου Πρίνστον, με επικεφαλής τον Σόλομον Χσιάνγκ παρατήρησαν ότι όσο η Γη γίνεται πιο θερμή λόγω της κλιματικής αλλαγής, τόσο ο πλανήτης μας πιθανότατα να γίνεται ολοένα πιο βίαιος και υποστηρίζουν ότι η άνοδος της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά δύο βαθμούς Κελσίου θα οδηγήσει σε αύξηση κατά 15% της βίαιης και εγκληματικής συμπεριφοράς κατά προσώπων και επίσης σε αύξηση πάνω από 50% της μαζικής βίας.

Στα πλαίσια της έρευνας, οι επιστήμονες αξιολόγησαν και ανέλυσαν συγκριτικά 60 μελέτες από όλο τον κόσμο που αφορούν ιστορία 12.000 ετών και διαπίστωσαν ότι «η σχέση κλιματικής αλλαγής- βίας παρατηρείται σε όλες τις εποχές και τις ηπείρους του κόσμου»

Οπως αναφέρουν, χαρακτηριστική ένδειξη είναι τα αυξημένα περιστατικά βίας στην Ινδία κατά τις πρόσφατες περιόδους ξηρασίας και την αύξηση των ανθρωποκτονιών, βιασμών και άλλων εγκλημάτων στις ΗΠΑ στη διάρκεια των πρόσφατων περιόδων καύσωνα, καθώς επίσης τις αυξημένες εθνοτικές συγκρούσεις στην Αφρική, αλλά και στην Ευρώπη, όταν αυξάνονται οι θερμοκρασίες.

Ο λόγος για τον οποίο η ανθρώπινη ψυχολογία επηρεάζεται τόσο πολύ από την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι οι αλλαγές στις οικονομικές συνθήκες που φέρνουν οι κλιματικές μεταβολές, ιδίως στις αγροτικές περιοχές, καθώς και το γεγονός ότι η άνοδος της θερμοκρασίας κάνει τους ανθρώπους πιο αγχώδεις, νευρικούς και επιθετικούς.

Οι επιστήμονες, προειδοποιούν ότι αν οι εκπομπές «αερίων του θερμοκηπίου» συνεχιστούν με τον τωρινό ρυθμό, οι μέσες ετήσιες θερμοκρασίες στην Ευρώπη και της ΗΠΑ θα αυξηθούν κατά δύο έως τέσσερις βαθμούς Κελσίου και μέχρι το τέλος του 21ου αιώνα η αύξηση της θερμοκρασίας στο βόρειο ημισφαίριο μπορεί να φθάσει τους πέντε έως έξι βαθμούς, δημιουργώντας ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ