Σε 12 μηνιαίες δόσεις θα αποπληρωθούν οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία για ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Νέες ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία προωθεί το υπουργείο Εργασίας και η διοίκηση του ΙΚΑ, καθώς σε μια νέα ρύθμιση που θα εκδοθεί σύντομα, θα δοθεί η δυνατότητα σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες να αποπληρώσουν σε 12 μηνιαίες δόσεις τις οφειλές τους στα ταμεία κατά το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Η εγκύκλιος που αναμένεται να εκδοθεί σύντομα, θα δώσει την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να ενταχθούν στην πρόσφατη ρύθμιση των 48 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που είχαν ως το τέλςο του 2012, αλλά αδυνατούσαν να κάνουν χρήση των διατάξεων καθώς δεν κατέβαλλαν τις τρέχουσες εισφορές, αναφέρει η Ημερησία.

Με την νέα αυτή εγκύκλιο, θα μπορέσουν χιλιάδες ασφαλισμένοι να υπαχθούν και στην ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών που επιτρέπει την σταδιακή αποπληρωμή χρεών έως και τον Ιούνιο του 2017.

Το μέτρο, θα ξεκινήσει από το ΙΚΑ, αλλά θα επεκταθεί σε ΟΑΕΕ, ΕΤΕΑ, και ΟΓΑ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ, τα έσοδα από καθυστερούμενες οφειλές των προηγούμενων χρόνων, ανήλθαν τον Ιούλιο στο πόσο των 92.622.187 ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 20,8% σε σχέση με τα αντίστοιχα του Ιουλίου του 2012.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ