CINETROLL: O Τζέιμς Κάμερον γυρίζει τρεις συνέχειες του «Avatar» ταυτόχρονα με κόστος ενα δισ. δολάρια - iefimerida.gr

CINETROLL: O Τζέιμς Κάμερον γυρίζει τρεις συνέχειες του «Avatar» ταυτόχρονα με κόστος ενα δισ. δολάρια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος ετοιμάζεται να περάσει τα υπόλοιπα χρόνια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ως κριτικός κινηματογράφου, αναλύοντας μπλε ψηφιακά ανθρωπάκια.


Εχουν περάσει 4 ολόκληρα χρόνια από τότε που το «Avatar» του Τζέιμς Κάμερον «ανατίναξε» τον κινηματογράφο όπως τον ξέραμε. Και όποιος διαφωνεί με αυτό καλύτερα να πάρει το κουβαδάκι του και να πάει να παίξει σε άλλη παραλία γιατί βαριέμαι τα σινεφιλικά «ταγάρια» εντελώς όμως .

Μέχρι το Δεκέμβριο του 2016, που θα κυκλοφορήσει το «Avatar 2», τα 4 χρόνια θα έχουν γίνει πλέον 6, (όσοι ήμασταν 30 χρονών θα έχουμε γίνει 36, όσοι ήμασταν 36 θα «περπατάμε» στα 42 κ.ο.κ) όμως τα τελευταία φρέσκα νέα από το Χόλιγουντ, λένε πως αυτή θα είναι και η τελευταία μακροχρόνια αναμονή για τους οπαδούς της ταινίας. Γιατί ο Τζέιμς Κάμερον που μπαίνει στο στούντιο ξεκινώντας γυρίσματα το 2015, ανακοίνωσε αιφνιδιάζοντας τους πάντες, ότι σκοπεύει να γυρίσει ταυτόχρονα 3 συνέχειες της ταινίας οι οποίες και θα κυκλοφορούν μία κάθε χρόνο.

Τεράστιο το ρίσκο που υποδεικνύει όμως και μια άνευ προηγουμένου σιγουριά εκ μέρους του δημιουργού και της Fox για την επιτυχία του τελικού αποτελέσματος, χωρίς να περιμένουν να δουν τις εισπράξεις. Σε μια παραγωγή που συνολικά όπως αναφέρει το Deadline, μπορεί άνετα να κοστίσει 1 δις. δολάρια.

Ο ίδιος ο Κάμερον που αρχικά σχεδίαζε να γυρίσει 2 συνέχειες της μεγαλύτερης εισπρακτικής επιτυχίας όλων των εποχών, δήλωσε πριν λίγες ώρες: «Έχοντας ξεκινήσει τη σεναριακή συγγραφή των δύο νέων ταινιών, συνειδητοποίησα ότι το σύμπαν του 'Αvatar' και οι χαρακτήρες του, είναι πολύ πιο 'πλούσιοι' από όσο κι εγώ ο ίδιος νόμιζα. Καθιστώντας μου προφανές το ότι δύο μόνο ταινίες δεν μου ήταν αρκετές για να δείξω και να πω όλα όσα θέλω στην οθόνη.»

Για το «τιτάνιο» αυτό εγχείρημα του, αρκετά ξένα μέσα το χαρακτήρισαν γελοίο ως προς τη μεγαλομανία του σχεδιασμού του, επισημαίνοντας πικρόχολα ότι ο Κάμερον είναι ήδη 59 χρονών και ότι η Fox θα πρέπει να προσλάβει ομάδα γιατρών να ελέγχουν συνέχεια την πίεση και την χοληστερίνη του.

Για κάθε μία από τις τρεις επερχόμενες ταινίες, έχει ανακοινωθεί μια διαφορετική ομάδα σεναριογράφων, ενώ τουλάχιστον για το «Avatar 2» που οι φήμες λένε ότι θα επικεντρωθεί πάνω στο θαλάσσιο κόσμο του πλανήτη Πανδώρα, έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή των αρχικών πρωταγωνιστών, Σαμ Ουόρθινγκτον, Ζόε Σαλντάνα και Σιγκούρνι Ουίβερ.

Όμως, όπως αναφέρει κι ένας ξένος δημοσιογράφος, πόσοι άνθρωποι θα ενδιαφέρονται και θα θυμούνται ακόμα μέχρι το 2016 (και πόσο μάλλον μέχρι το 2018 που θα ολοκληρωθεί η τετραλογία) για τον πλανήτη Πανδώρα; Εκτός σίγουρα από την κινηματογραφική βιομηχανία, που ψάχνει με απεγνωσμένους τρόπους να σώσει την εντελώς χαμένη τιμή του 3D.

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana. Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ