Διεθνώς ρεζίλι: Πανεπιστήμιο στην Τουρκία ανακοίνωσε προσλήψεις ταυτόχρονα με την προκήρυξη [εικόνα] - iefimerida.gr

Διεθνώς ρεζίλι: Πανεπιστήμιο στην Τουρκία ανακοίνωσε προσλήψεις ταυτόχρονα με την προκήρυξη [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατόπιν διαγωνισμού γίνονται συνήθως οι προσλήψεις νέου ερευνητικού προσωπικού στα Πανεπιστήμια, οι προκηρύξεις των οποίων δημοσιεύονται στον Τύπο. Ωστόσο μια αγγελία στην Τουρκία υπήρξε λίγο περισσότερο αποκαλυπτική από ότι θα έπρεπε, δημοσιεύοντας τα ονόματα των υποψηφίων που επρόκειτο να προσληφθούν πριν καν διεξαχθεί ο διαγωνισμός.

Πρόκειται για το Πανεπιστήμιο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που δημοσίευσε σε μία εφημερίδα αγγελία για έξι θέσεις ΔΕΠ.

Η αγγελία όπως είναι φυσικό προκάλεσε σκάνδαλο και στο θέμα παρενέβη ο Ιατρικό Σύλλογος της Τουρκίας, καθώς η μία θέση αφορούσε την Ιατρική Σχολή. Ο πρόεδρος του, Μπεγιαζίτ Ιλχάν, δήλωσε ότι αποτελεί κοινό μυστικό να γίνονται οι προσλήψεις ΔΕΠ στα πανεπιστήμια με μέσο, κάνοντας λόγο για υποβάθμιση του ακαδημαϊκού έργου, και κάλεσε το πρόεδρο της χώρας και το Συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Η διοίκηση του πανεπιστημίου από την πλευρά της δεν διέψευσε το περιστατικό και σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας Hurriyet αρκέστηκε απλώς να διευκρινίσει ότι η εν λόγω αγγελία δόθηκε στον Τύπο "κατά λάθος".

Αυτό είναι το απόκομμα της επίμαχης αγγελίας:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ