Αυτό είναι το πανίσχυρο εργαλείο της NSA που καταγράφει κάθε διαδικτυακή κίνηση μας - iefimerida.gr

Αυτό είναι το πανίσχυρο εργαλείο της NSA που καταγράφει κάθε διαδικτυακή κίνηση μας

Αυτό είναι το πανίσχυρο εργαλείο της NSA που καταγράφει κάθε διαδικτυακή κίνηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο πληροφοριοδότης της NSA, Εντουαρντ Σνόουντεν, αποκαλύπτοντας το μυστικό πανίσχυρο εργαλείο που χρησιμοποιεί η Αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας για να παρακολουθεί κάθε κίνηση των χρηστών του διαδικτύου.

Πρόκειται για το XKeyScore το οποίο παρακολουθεί και καταγράφει σε πραγματικό χρόνο όχι μόνο τις σελίδες που επισκεπτόμαστε και το ιστορικό των αναζητήσεων μας, αλλά ακόμη και τις συνομιλίες μας στο chat του Facebook, το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο και γενικά οτιδήποτε κάνουμε στο διαδίκτυο.

Ο Σνόουντεν έδωσε στη δημοσιότητα ένα απόρρητο αρχείο της NSA από το 2008 που περιέχει τεράστιο όγκο πληροφοριών για εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου από 150 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο (πιθανότατα ανάμεσα τους βρίσκεται και η Ελλάδα) .

Το XKeyScore ωστόσο δε περιορίζεται μόνο σε αγγλικά κείμενα, αφού «διαβάζει» μέχρι και κινέζικα αλλά και αραβικά, ενώ είναι σε θέση να αποκρυπτογραφεί κρυπτογραφημένα έγγραφα και συνομιλίες και να βρίσκει τη γεωγραφική τους τοποθεσία.

Μάλιστα στο ίδιο έγγραφο που παρέδωσε ο Σνόουντεν, αναφέρεται ότι περισσότεροι από 300 τρομοκράτες συνελήφθησαν χάρη στο XKeyScore το οποίο καταγράφει 2 τρισεκατομμύρια αρχεία τη μέρα τα οποία στη συνέχεια επεξεργάζονται ειδικοί αναλυτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ