«Είδαν τον Μάκη στο Κολωνάκι» - «Εμένα μου είπαν στην Καβάλα» - iefimerida.gr

«Είδαν τον Μάκη στο Κολωνάκι» - «Εμένα μου είπαν στην Καβάλα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολόκληρη συζήτηση έγινε στο ΚτΕ Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την τύχη του καταζητούμενου από τη Δικαιοσύνη μεγαλομέτοχου της Καβάλας Μάκη Ψωμιάδη. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Βαγγέλης Παπαχρήστος ενημέρωσε συναδέλφους του από το ΠΑΣΟΚ ότι τον είδε προσωπικά χθες το πρωί στην οδό Βαλαωρίτου. Ενώ ο βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ Σάββας Εμινίδης επικαλέστηκε τηλεφώνημα γνωστού του που εντόπισε τον "φυγά" Ψωμιάδη στην παραλία της Καβάλας χθες το βράδυ.

Άλλοι επικαλέστηκαν πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες ο κ. Ψωμιάδης έπινε καφέ και... άλλαξε λάστιχα στο μαγαζί που διατηρεί στη Θεσσαλονίκη ο πρώην ρέφερι κ. Καλόπουλος. "Αισθάνομαι περίεργα όταν ένας καταζητούμενος πίνει άνετα καφέ στο Κολωνάκι" είπε η κυρια Πέμυ Ζούνη. "Που ήταν;"ρώτησε ο υπουργός πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος. "Έτσι άκουσα..." απάντησε η κυρια Ζούνη.

Μ' αυτά και μ' αυτά, όλοι οι βουλευτές συζητούν μεταξύ τους πλέον "ποιούς κρατάει ο Μάκης με κασέτες και βίντεο, όπως ακούγεται και δεν συλλαμβάνεται...".

Ο κ. Γερουλάνος κάλεσε την αθλητική δικαιοσύνη "να κάνει τώρα τη δική της δουλειά". Άφησε ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για αποκλεισμό των εμπλεκομένων ομάδων από την Ευρώπη ή την διακοπή του πρωταθλήματος."Αν δούμε οποιαδήποτε προσπαθεια κουκουλωματος ειτε από την ΕΠΟ είτε ακόμη από την ΟΥΕΦΑ δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία μας" είπε προσθέτοντας ότι "δεν αποκλείουμε το να πάρουμε την απόφαση να βγούμε από το ευρωπαϊκό πλαίσιο. Είναι πάνω στο τραπέζι.

Ο κ. Γιάννης Βούρος ζήτησε "να βγει ο αθλητικός δικαστής και να αποκαλύψει ποιός βουλευτής προσπάθησε να τον επηρεάσει" και όχι να μπούμε στη λογική "βρήκαμε παπά να θάψουμε πέντ' έξι, επί δικαίων και αδίκων". Πρότεινε επίσης οι λεγόμενες "ρήτρες βίας" – από τις οποίες φέτος εξοικονομήθηκαν 2 εκ ευρώ – να μπουν αυτόματα στον κουμπαρά υπουργείου πολιτισμού τομέας ο οποίος είναι πλέον "επαίτης" όπως είπε. Ο πρώην υφυπουργός Σπύρος Βούγιας ζήτησε να πιεστεί η ΕΠΟ να πάρει σκληρές αποφάσεις. "Ακούμε τον κ. Πιλάβιο να λέει ότι δεν βλέπει υποβιβασμούς. Γιατί προκαταλαμβάνει αποφάσεις;" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως "ακούμε τον κ. Μαρινάκη που είναι κατηγορούμενος να λέει ότι δεν παραιτούμαι...". Ο κ. νίκος Τσώνης είπε πως προβληματίζεται επειδή στη λίστα με τα "σημένα ματς" δε βλέπει πουθενά ΟΣΦΠ, ΠΑΟ, ΑΕΚ... Ο Γρηγόρης Νιώτης είπε πως "είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν αποδείξεις" κάνοντας λόγο για υπερσύστημα απάτης".

Ο εισηγητής του ΚτΕ κ. Σάββας Εμινίδης ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη "ακόμη και αν αγγίζει μεγάλες ομάδες και ονόματα". Κάλεσε την ΕΠΟ να εναρμονίσει τον κανονισμό ποινών με εκείνον της UEFA στην επόμενη Γ.Συνέλευση που είναι 22 Ιουλίου και τόνιζε πως πρέπει να εξεταστεί "πως θα είναι φερέγγυο το επόμενο πρωτάθλημα, με ποιές ομάδες και ποιά διοργανώτρια αρχή".

Παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές του ν/σ που θα κατατεθεί μέσα στο καλοκαίρι, ο υπ. Πολιτισμού αποκάλυψε ότι:

- Θα καθοριζει τη λειτουργια συνδεσμων και λεσχων των ομαδων.

- Θα υπάρξει πρόταση για αναστολή για ένα χρόνο λειτουργιας τους με σκοπο την προσαρμογη τους στο νέο τεχνικο πλαισιο.

- Θα καθιερωνεται το ηλεκτρονικο εισιτηριο

- Θα οριζει το πλαισιο συνεργασιας των ομαδων με εταιρειας φυλαξης.

- Θα καθοριζει πλεον ως κακουργηματικη την πραξη στημενων ματς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΣΟΚ βουλευτές ΚΤΕ Μάκης Ψωμιάδης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ