Γκάζια Σαμαρά στους υπουργούς - Ανακάλεσε τις καλοκαιρινές τους άδειες - iefimerida.gr

Γκάζια Σαμαρά στους υπουργούς - Ανακάλεσε τις καλοκαιρινές τους άδειες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συστάσεις στους υπουργούς να μην χαλαρώσουν ούτε κατ' ελάχιστον και να ολοκληρώσουν τις μνημονιακές υποχρεώσεις μέσα στον Αύγουστο, ακόμη και αν έχουν περιθώριο μέχρι το Σεπτέμβριο, έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου.

Σε μια προσπάθεια να προλάβει τις δυσάρεστες εξελίξεις, ύστερα και από τις απειλές του ΔΝΤ για λήψη νέων μέτρων σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι, ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τους υπουργούς του συνεχή παρουσία και δράση ακόμη και τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, τονίζοντας ότι δεν επιτρέπεται ούτε κατ΄ ελάχιστον χαλάρωση. Παράλληλα, ζήτησε από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, για τυχόν ολιγοήμερες διακοπές, να συνεννοηθούν με τον γραμματέα της κυβέρνησης.

«Μέχρι τον Ιούνιο του 2014 η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τον καλύτερο εαυτό της για να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και ζήτησε από τους υπουργούς να επιταχύνουν την υλοποίηση των μνημονιακών υποχρεώσεων. Συγκεκριμένα, τους ζήτηση να τις υλοποιήσουν μέσα στον Αύγουστο ακόμη και αν έχουν περιθώριο μέχρι το Σεπτέμβριο.

«Αυτούς τους μήνες η αντιπολίτευση θα κάνει ότι μπορεί για να αλλοιώσει ή να ματαιώσει την προσπάθειά μας. Ήδη έχει προαναγγείλει ότι θέλει να θέσει τη χώρα σε γενικευμένη αναταραχή. Δεν θα το πετύχει, οι πολίτες αντιλαμβάνονται το επικίνδυνο και αντιδημοκρατικό παιχνίδι τους. Μπορεί όμως να μας αποπροσανατολίσει οδηγώντας σε λάθη και αποτυχίες. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί, θέλω δουλειά , θέλω τήρηση του προγράμματος», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον είπε ότι η ελληνική προεδρία πρέπει να πραγματοποιήσει βήματα για περισσότερη Ευρώπη ενώ για το θέμα της λαθρομετανάστευσης έκανε λόγο για έμπρακτη αλληλεγγύη των εταίρων. Επίσης αναφέρθηκε σε συνολική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη θάλασσα. «Η Ευρώπη γεννήθηκε στη Μεσόγειο και μπορεί να πάρει νέα ώθηση η θάλασσα αυτή. Το 2014 μπορεί να είναι αληθινή καμπή για την πορεία της ΕΕ με τη συνδρομή της Ιταλίας με την οποία είμαστε σε κοινή δράση» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Με την πλάτη στον τοίχο μετά τις απειλές του ΔΝΤ για νέα μέτρα

Στην έκθεση του το ΔΝΤ κρούει καμπανάκι μεταξύ άλλων και για το χαμηλό ρυθμό προώθησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, με κοινό παρανομαστή τη προειδοποίηση για λήψη σκληρών μέτρων, προκειμένου ο προϋπολογισμός του 2014 να κλείσει όπως πρέπει, ενώ αναφέρει μεταξύ άλλων πως οι αποκρατικοποιήσεις είναι εκτός χρονοδιαγραμμάτων και στόχων κάτι που μπορεί να οδηγήσει και στην αλλαγή της ηγεσίας του ΤΑΪΠΕΔ.

Γι αυτό και ο πρωθυπουργός ζήτησε την άμεση υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων που έχει ψηφίσει προσφάτως η Βουλή αλλά και το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων.

Οι δανειστές αναφέρουν πως η επόμενη αξιολόγηση θα γίνει στις 29 Σεπτεμβρίου υπό την προϋπόθεση πως θα υπάρχουν μετρήσιμα και απτά αποτελέσματα, αλλιώς δεν θα μπορεί να ισχυροποιηθεί η διαπραγματευτική δυνατότητα της χώρας έναντι της Τρόικα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ