Δεν πρόλαβε να γίνει κάτοικος Ρωσίας ο Σνόουντεν και ήδη δέχθηκε πρόταση για δουλειά - iefimerida.gr

Δεν πρόλαβε να γίνει κάτοικος Ρωσίας ο Σνόουντεν και ήδη δέχθηκε πρόταση για δουλειά

Δεν πρόλαβε να γίνει κάτοικος Ρωσίας ο Σνόουντεν και ήδη δέχθηκε πρόταση για δου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανεργία είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να απασχολεί τον Εντουαρντ Σνόουντεν. Αλλωστε, δεν πρόλαβε καλά- καλά να γίνει κάτοικος Ρωσίας και ήδη δέχθηκε την πρώτη επαγγελματική πρόταση, από το Vkontakte.

Ο ιδρυτής του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης της Ρωσίας έκανε δημόσια πρόταση συνεργασίας στον πρώην σύμβουλο της NSA. «Προσκαλούμε τον Εντουαρντ Σνόουντεν στην Αγία Πετρούπολη και θα χαρούμε εάν αποφασίσει να ενταχθεί στην ομάδα των διακεκριμένων τεχνικών πληροφορικής που διαθέτουμε», έγραψε ο Πάβελ Ντούροφ στη σελίδα του στο αποκαλούμενο και «ρωσικό Facebook».

Η πρόταση ήρθε μόλις μερικές ώρες έπειτα από την αποχώρηση του Σνόουντεν από το αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο όπου βρισκόταν από τις 23 Ιουνίου, καθώς πλέον έχει προσωρινό άσυλο από τη Ρωσία.

«Δεν υπάρχει κάποια πιο δημοφιλής εταιρεία πληροφορικής στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι θα τον ενδιαφέρει η ιδέα να ασχοληθεί με την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών μας», πρόσθεσε ο ιδρυτής του Vkontakte, που έχει περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες.

Στο μεταξύ, ο 30χρονος που κατηγορείται για κατασκοπεία από τις ΗΠΑ δεν είναι δημοφιλής μόνο στη Ρωσία, αλλά και στην πατρίδα του. Μία νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι οι Αμερικανοί έχουν σχετικά καλή άποψη για τον Σνόουντεν: το 55% τον χαρακτήρισε «πληροφοριοδότη» και μόνο το 34% θεωρεί ότι είναι «προδότης».

«Οι περισσότεροι Αμερικανοί ψηφοφόροι έχουν θετική άποψη για τον Σνόουντεν, όμως αυτό το δήλωναν προτού να του χορηγηθεί άσυλο στη Ρωσία», διευκρίνισε ο Πίτερ Μπράουν, ο υποδιευθυντής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων του πανεπιστημίου Κουίνιπιακ που έκανε την έρευνα.

Με βάση την τελευταία δημοσκόπηση, το 38% των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων και το 36% των Δημοκρατικών θεωρούν τον Σνόουντεν «προδότη», ενώ το 51% των Ρεπουμπλικανών και το 56% των Δημοκρατικών τον χαρακτηρίζουν «πληροφοριοδότη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ