Φεμινίστριες ζητούν να κλείσουν τα Ινστιτούτα Πιστοποίησης Παρθενίας στη Γεωργία - iefimerida.gr

Φεμινίστριες ζητούν να κλείσουν τα Ινστιτούτα Πιστοποίησης Παρθενίας στη Γεωργία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με πλακάτ "το σώμα μου δεν είναι ιδιοκτησία σας" διαδήλωσαν χτες δεκάδες φεμινίστριες μπροστά από ένα ινστιτούτο πιστοποίησης παρθενίας, στην πρωτεύουσα της Γεωργίας Τιφλίδα.

Κόκκινο πανί αποτέλεσε για τις φεμινίστριες ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ σχετικά με το πόσα πληρώνουν οι μέλλουσες νύφες για την εξασφάλιση ενός τέτοιου πιστοποιητικού.

"Καταλαβαίνω ότι η Γεωργία είναι μια πατριαρχική χώρα. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να υφίσταται το επονομαζόμενο όργανο της παρθενίας. Είναι απαράδεκτο το κράτος να ενθαρρύνει τη διάκριση σε βάρος των γυναικών, την καταχρηστική μεταχείριση των γυναικών. Πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε, όταν ένα ανθρώπινο ον πρέπει να πάρει ένα πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει την παρθενιά του; Αυτό σημαίνει ήδη ότι δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη προς αυτήν, σημαίνει ότι έχει γίνει αντικείμενο ψυχολογικής πίεσης και βίας. Έχει ήδη γίνει θύμα", λέει μια διαδηλώτρια.

Όπως αναφέρει το euronews πάντως, η κυβέρνηση, αρνείται τις κατηγορίες ότι για τη βιωσιμότητα του συγκεκριμένου ινστιτούτου συμβάλλουν τα κρατικά όργανα της Γεωργίας.

Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο μέχρι και 200 κοπέλες απευθύνονται σε ινστιτούτα παρθενίας προκειμένου να εξασφαλίσουν το απαραίτητο χαρτί, που σε ορισμένες περιπτώσεις αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει εφικτό το όνειρο ενός γάμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ