Στο δρόμο 75χρονος Γερμανός από το Ντίσελντορφ, επειδή... κάπνιζε μέσα στο σπίτι του

Σε σκληρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου προχώρησαν τα γερμανικά δικαστήρια, τα οποία ενέκριναν την έξωση σε έναν 75χρονο από το Ντίσελντορφ, ο οποίος κάπνιζε μέσα στο σπίτι του και ενοχλούσε τους γείτονες.

Ο 75χρονος Φρίντχελμ Αντολφ, ο οποίος ζούσε πάνω από 40χρόνια στο διαμέρισμα του στο Ντίσελντορφ, εκδιώχθηκε μετά από απόφαση των δικαστηρίων επειδή αγνοούσε τις παρατηρήσεις του ιδιοκτήτη και των γειτόνων του ότι λόγω του καπνίσματος είχε εμποτίσει με μια άσχημη μυρωδιά τους δημόσιους χώρους του κτιρίου.

Ενώ το περιφερειακό δικαστήριο του Ντίσελντορφ αναγνώρισε το δικαίωμα του καπνίσματος στο σπίτι, τόνισε επίσης ότι οι άλλοι ενοικιαστές δεν χρειάζεται να ανέχονται την «απαράδεκτη και ανυπόφορη μυρωδιά».

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών ενοικιαστών, Φρανζ-Γκέοργκ Ριπς, επέκρινε την απόφαση λέγοντας ότι το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη την ηλικία του ενοικιαστή ή το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο ηλικιωμένος διέμενε στο διαμέρισμα, ο οποίος ωστόσο έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ