Τρομοκρατικό «χτύπημα» σχεδίαζαν οι Κούρδοι βομβιστές που εντοπίστηκαν με το φουσκωτό -οπλοστάσιο στη Χίο - iefimerida.gr

Τρομοκρατικό «χτύπημα» σχεδίαζαν οι Κούρδοι βομβιστές που εντοπίστηκαν με το φουσκωτό -οπλοστάσιο στη Χίο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «παζλ» των κινήσεων των κουρδικής καταγωγής βομβιστών προσπαθεί να «λύσει» η ΕΛ.ΑΣ, με την Αντιτρομοκρατική να επισημαίνει πως είναι πολύ πιθανό να ετοίμαζαν νέο τρομοκρατικό χτύπημα.

Η ΕΛ.ΑΣ, η οποία «ψάρεψε» το φουσκωτό- γιάφκα το οποίο έπλεε στα ανοιχτά της Χίου φορτωμένο με αντιαρματικούς όλμους και εκρηκτικούς μηχανισμούς εντόπισε και συνέλαβε τον κουρδικής καταγωγής Χασάν Μπιμπέρ, ο οποίος σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας, ήταν αυτός ο οποίος πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση στο υπουργείο δικαιοσύνης. Τόσο ο Μπιμπέρ όσο και ο δεύτερος συλληφθείς ο οποίος είναι επίσης κουρδικής καταγωγής, φέρονται να είναι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C (Μέτωπο Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος), αναφέρει η Espresso.

Την ίδια στιγμή, οι συλλήψεις των δύο αλλοδαπών που έκανε η Αντιτρομοκρατική στα γραφεία της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια, προκαλούν ερωτηματικά όσον αφορά τις διασυνδέσεις και τις επαφές που έχουν ο Μπιμπέρ και ο συνεργός του στην Ελλάδα. Ενδεικτικό των επαφών που ενδεχομένως να είχαν οι δύο Κούρδοι στην Ελλάδα, είναι οι εκτεταμένες έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτια στην Αθήνα, τη Χίο και άλλες περιοχές, προκειμένου να εντοπιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του φουσκωτού- γιάφκας. Οι κινήσεις της ΕΛ.ΑΣ, δείχνουν πως οι κουρδικής καταγωγής και οι Ελληνες πολίτες που ελέγχθηκαν, είχαν μπει στο «μάτι» της Αστυνομίας, η οποία είχε φροντίσει να γίνει η «σκιά» τους.

Από τις έξι συλλήψεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής, η ΕΛ.ΑΣ δίνει μεγάλη βαρύτητα όσον αφορά τους τρεις Ελληνες που συνελήφθησαν, καθώς η Αντιτρομοκρατική θεωρεί βέβαιο το γεγονός πως ο Μπιμπέρ και η ομάδα του ετοίμαζαν τρομοκρατικό «χτύπημα» και προσπαθεί να διαπιστώσει εάν οι Ελληνες συλληφθέντες είχαν ιδεολογικά ή χρηματικά κίνητρα, καθώς και εάν υπάρχουν και άλλοι συνεργοί τους οι οποίοι να έχουν διαφύγει την σύλληψη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ