Βεστερβέλε: Εξοργίζομαι όταν οι Ελληνες βρίζουν τους Γερμανούς πολιτικούς ως ναζιστές - iefimerida.gr

Βεστερβέλε: Εξοργίζομαι όταν οι Ελληνες βρίζουν τους Γερμανούς πολιτικούς ως ναζιστές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οργίζομαι, όπως και η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών». Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε σε ερώτηση για το πώς αισθάνεται όταν Ελληνες βρίζουν Γερμανούς πολιτικούς ως ναζιστές.

Παράλληλα, στη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Βεστερβέλε στην εφημερίδα Rheinische Post αναφέρθηκε εκτενώς και στο ζήτημα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, προβλέποντας ότι στα επόμενα τέσσερα χρόνια δεν θα υπάρξει συγκεκριμένη απόφαση για ένταξη.

Επισήμανε, ωστόσο, ότι πρέπει να ανοίξουν τα κεφάλαια που αφορούν ζητήματα κράτους δικαίου και θεμελιώδη δικαιώματα. «Επιμένω ότι αυτά πρέπει να ανοίξουν, διότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για διάλογο επ' αυτών», τόνισε και, ερωτώμενος τι πηγαίνει στραβά σε αυτήν τη διαδικασία δήλωσε:

«Δύο χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Ελλάδα και η Κύπρος, έχουν θέσει βέτο στο άνοιγμα αυτών των κεφαλαίων. Σήμερα κανένας δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. Αλλά όλοι θα έπρεπε να είναι δίκαιοι και να λειτουργούν με σεβασμό. Ειδικά σε διαπραγματεύσεις με ανοιχτό αποτέλεσμα, η αξιοπιστία και η δικαιοσύνη είναι υψίστης σημασίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ