Αφρικανοί βασιλιάδες σε χρυσούς θρόνους και παλάτια απίστευτης χλιδής - Απολαυστικά πορτρέτα μοναρχών, βγαλμένα από παραμύθια [εικόνες] - iefimerida.gr

Αφρικανοί βασιλιάδες σε χρυσούς θρόνους και παλάτια απίστευτης χλιδής - Απολαυστικά πορτρέτα μοναρχών, βγαλμένα από παραμύθια [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπάρχουν ακόμα χρυσοί θρόνοι, βασιλιάδες πάνω από θεούς κι ανθρώπους, με υπηρέτες που τους κάνουν αέρα. Στην Αφρική, οι μονάρχες ουκ ολίγων φυλών της Νιγηρίας εξακολουθούν να ζουν σε πολυτελή, χρυσοποίκιλτα παλάτια. Εν έτει 2013.

Ακόμα κι αν έχουν απωλέσει την εξουσία πριν από 50 χρόνια, συνεχίζουν να διοικούν ως σεβάσμιοι βασιλιάδες με σημαντική επιρροή μάλιστα. Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η Daily Mail είναι απολαυστικές.

O Alhaji Dr Ado Abdullahi Bayero είναι o «Εμίρης του Kano», μια θέση που κατέχει από το 1963. Πρώην πρεσβευτής στη Σενεγάλη είναι γνωστός για τον πλούτο του, η οποία έχει συσσωρευτεί από την επένδυση στο χρηματιστήριο και τη γεωργία.

Ο Agbogidi Obi James Ikechukwu Anyasi II, «Ο Όμπι του ανορθόδοξου βασιλείου της Idumuje», ήταν μέχρι το θάνατό του, νωρίτερα το 2013, ο μεγαλύτερος σε διάρκεια Αφρικανικός μονάρχης. Στέφθηκε βασιλιάς στις 9 Οκτωβρίου 1946 στην ηλικία των 22. Το ρούχο του απεικονίζει τη νεαρή βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο Εμίρης του Kano Alhaji Dr Ado Abdullahi Bayero βγήκε βόλτα με τους συμβούλους του στο πίσω μέρος μιας vintage Rolls Royce.

Η Αυτού Μεγαλειότης Wilson Ojakovo Oghoghovwe Oharisi III έγινε βασιλιάς το 1980 και διαφεντεύει τα μεγάλα βασίλεια της Ughelli και Urhoboland για περισσότερα από 33 χρόνια.

Ο Alayeluwa Oba Okunade Sijuwade χαλαρώνει στην αίθουσα του θρόνου του. Γεννημένος το 1930, έχει απολαύσει μια πολύχρωμη ζωή. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στην Αγγλία, το 1963 έγινε διευθυντής πωλήσεων της κρατικής εταιρείας Motor της Νιγηρίας και στην πορεία έφτιαξε μια εταιρεία που διένειμε σοβιετικής κατασκευής οχήματα και εξοπλισμός στη Νιγηρία.

Ο Oba Oyetunji Jimoh Olanipekun Larooyell, το «Ataoja της Osogbo» στη νοτιοδυτική Νιγηρία. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός για πολλά χρόνια. Στέφθηκε βασιλιάς το 1976 και έχει περισσότερους από 300.000 υπηκόους. Εχει σπουδάσει διοίκηση στο Λονδίνο και είναι ένας εξαιρετικός ειδικός ορκωτός λογιστής.

Αφρικανοί βασιλιάδες σε χρυσούς θρόνους και παλάτια απίστευτης χλιδής - Απολαυστικά πορτρέτα μοναρχών, βγαλμένα από παραμύθια [εικόνες] | iefimerida.gr 6

Καθισμένος στο χρυσό θρόνο του ο Benjamin Ikenchuku Keagborekuzi I. Μόλις δύο χρόνια και τέσσερις μήνες μετά τη γέννησή του, τον Ιούλιο του 1977, στέφθηκε βασιλιάς μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα του. Εγινε ο νεότερος σε ηλικία βασιλιάς στον κόσμο. Είναι σήμερα ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Ilorin, ενός από τα πιο έγκριτα της Νιγηρίας.

Η Αυτού Μεγαλειότητα, ο Deinmowuru Donokoromo ΙΙΙ. Εχει αποκλειστεί από το Βασίλειο της Isaba στην πλούσια σε πετρέλαιο νοτιοδυτική περιοχή του Δέλτα της Νιγηρίας από το 1983.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ