Δυο εισιτήρια στην τιμή του ενός προσφέρει η παράσταση «Κύκλωψ» στην Επίδαυρο - iefimerida.gr

Δυο εισιτήρια στην τιμή του ενός προσφέρει η παράσταση «Κύκλωψ» στην Επίδαυρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ειδική προσφορά ανακοίνωσε το Εθνικό Θέατρο για την παράσταση «Κύκλωψ» του Ευριπίδη που θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 2 και 3 Αυγούστου. Συγκεκριμένα με την αγορά κάθε εισιτηρίου στο άνω διάζωμα αξίας 13 ευρώ προσφέρεται άλλο ένα δωρεάν.

Πρόκειται για το μοναδικό σατυρικό δράμα που έφτασε ακέραιο ως τις μέρες μας και πραγματεύεται τις περιπέτειες του Οδυσσέα στο νησί του Κύκλωπα Πολύφημου. Όταν ο Οδυσσέας, ο πολυμήχανος και επινοητικός ήρωας της Οδύσσειας, καταφτάνει στο νησί του Κύκλωπα για να βρει προμήθειες ώστε να συνεχίσει το ταξίδι του προς την Ιθάκη, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια κοινωνία που βασίζεται σε πρωτόγονα ένστικτα. Μια ιστορία γεμάτη κωμικά στοιχεία με τον χορό των σατύρων να δίνει τον τόνο όπου η ανθρώπινη ευφυΐα, η ευστροφία και η επινοητικότητα κατατροπώνουν την κτηνώδη δύναμη και τη στυγνή βία.

Η μετάφραση κι η σκηνοθεσία έγινε από τον Βασίλη Παπαβασιλείου ενώ η διανομή των βασικών ρόλων διαμορφώνεται ως εξής: Οδυσσέας: Νίκος Καραθάνος Κύκλωπας: Δημήτρης Πιατάς Σιληνός: Νίκος Χατζόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ