Βαρβιτσιώτης: Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας - iefimerida.gr

Βαρβιτσιώτης: Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας

Βαρβιτσιώτης: Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη διαβεβαίωση πως δεν υπάρχει ζήτημα κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας άκουσαν από τα χείλη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Παράλληλα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου ζήτησε τις προτάσεις τους για την ταχύτερη απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων.

Στη συνάντηση, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, οι δύο πλευρές συζήτησαν ακόμη το ζήτημα της σύνθεσης των πληρωμάτων στα πλοία, όπως και την εκτεταμένη ανεργία που παρατηρείται στον κλάδο για τις γυναίκες, ενώ έθιξαν επίσης τα θέματα της ναυτικής εκπαίδευσης και της καταβολής των δεδουλευμένων στους ναυτικούς στα πλοία της ακτοπλοΐας.

Οσο για τη συζήτηση για τη βελτίωση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου για την ταχύτερη απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε στους εκπροσώπους της ΠΝΟ πως υπάρχουν χρήματα από την ΕΕ τα οποία δεν έχουν αξιοποιηθεί ακόμη και «οφείλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να διευκολύνουμε την είσοδο νέων ναυτικών στην αγορά εργασίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ