Αθώος για την κατηγορία της συνεργασίας με τον εχθρό, ένοχος για κατασκοπεία ο Αμερικανός στρατιώτης Μάνινγκ - iefimerida.gr

Αθώος για την κατηγορία της συνεργασίας με τον εχθρό, ένοχος για κατασκοπεία ο Αμερικανός στρατιώτης Μάνινγκ

Αθώος για την κατηγορία της συνεργασίας με τον εχθρό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απαλλάχθηκε από τη βασική κατηγορία που αντιμετώπιζε, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο Μπράντλεϊ Μάνινγκ θα πέσει στα μαλακά. Ο Αμερικανός στρατιώτης, που κατηγορείται ότι παρέδωσε χιλιάδες απόρρητα έγγραφα στο WikiLeaks, αθωώθηκε μεν για τη συνεργασία με τον εχθρό, αλλά κρίθηκε ένοχος για 19 άλλα αδικήματα, μεταξύ των οποίων για την κατασκοπεία.

Ο Μάνινγκ, που δικαζόταν από στρατοδικείο στο Φορτ Μιντ, κοντά στην Ουάσινγκτον, κινδυνεύει με καταδίκη σε περισσότερα από 130 χρόνια φυλάκισης.

Η στρατοδίκης Ντενίζ Λιντ απάλλαξε τον στρατιώτη από τη βασική κατηγορία που η οποία επέσυρε ισόβια ποινή χωρίς τη δυνατότητα αναστολής. Η αμερικανική κυβέρνηση πίεζε ώστε να επιβληθεί στον Μάνινγκ η μεγαλύτερη δυνατή ποινή, θεωρώντας ότι οι πράξεις του έβλαψαν την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ καθώς παρέδωσε μεταξύ άλλων και απόρρητες εκθέσεις για τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Η ποινή του θα ανακοινωθεί σε νέα δικάσιμο, που δεν έχει οριστεί.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ