Καψής: Κίνηση απελπισίας της ΠΟΣΠΕΡΤ το περιστατικό στον Υμηττό - iefimerida.gr

Καψής: Κίνηση απελπισίας της ΠΟΣΠΕΡΤ το περιστατικό στον Υμηττό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αλλαγή κουλτούρας τόσο στον κόσμο όσο και στο πολιτικό σύστημα είναι μια από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την ομαλή λειτουργία και επιτυχία της νέας Δημόσιας Τηλεόρασης. Αυτό υποστήριξε ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο Κ. Καψής αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν στις κεραίες της ΕΡΤ στον Υμηττό και οδήγησαν σε εννιά συλλήψεις, είπε: «Τα χθεσινά περιστατικά στον Υμηττό ήταν μια κίνηση απελπισίας της ΠΟΣΠΕΡΤ ενόψει και του συνεδρίου της και επειδή η άρνηση της να πάρει μέρος στις διαδικασίες για τον μεταβατικό φορέα την έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο, έχουμε πει ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός για αστυνομική επέμβαση και πιστεύω πως οι εργαζόμενοι θα καταλάβουν και οι ίδιοι το αδιέξοδο, στο οποίο έχουν βρεθεί. Αυτό που υπάρχει, είναι ότι δεν θα μπουν τα ΜΑΤ και περιμένουμε να καταλάβουν το αδιέξοδο, στο οποίο έχουν οδηγηθεί και έχουν οδηγήσει και τους εργαζόμενους».

Παράλληλα, αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα των προσλήψεων, αλλά και τη σύμβαση της ΕΡΤ με την TEAM για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League είπε: «Μέχρι χθες το βράδυ (σ.σ. Δευτέρα 29/7) ο αριθμός των αιτήσεων ανερχόταν σε 2800. Νομίζω ότι μέχρι το τέλος του Αυγούστου θα εκπέμψει ένα αρκετά ικανοποιητικό πρόγραμμα που σίγουρα θα ικανοποιεί τις προδιαγραφές που έθεσε το ΣτΕ. Η προκήρυξη για τις υπόλοιπες 1.400 θέσεις εργασίας για τον μεταβατικό φορέα είναι θέμα λίγων ημερών, αλλά οι προσλήψεις αυτών θα γίνουν εφόσον υπάρχει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής. Ίσως υπάρχουν κάποιες ειδικότητες που θα χρειαστεί να τις πάρουμε αργότερα με σύμβαση έργου, πχ. για συγκεκριμένα αντικείμενα, όπως το Champions League. Αυτά θα τα δει ο διαχειριστής. Ελπίζω ότι μέσα στο 2013 θα έχουμε τη νέα Ραδιοτηλεόραση. Δεν θέλω να δεσμευτώ για κάτι που θα αναλάβει η νέα διοίκηση. Πρέπει αυτοί να πάρουν τις αποφάσεις. Οχι εγώ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ