O μακελάρης της Νορβηγίας θέλει να σπουδάσει Πολιτικές επιστήμες - iefimerida.gr

O μακελάρης της Νορβηγίας θέλει να σπουδάσει Πολιτικές επιστήμες

O μακελάρης της Νορβηγίας θέλει να σπουδάσει Πολιτικές επιστήμες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Σημάδεψε» με τραγικό τρόπο τη Νορβηγία πριν από δύο χρόνια. Ακόμη όμως και μέσα από τη φυλακή, ο Αντερς Μπρέιβικ εξακολουθεί να προκαλεί το δημόσιο αίσθημα στη χώρα του. Η τελευταία κίνηση του μακελάρη που σκότωσε 77 ανθρώπους το καλοκαίρι του 2011, η οποία ξεσήκωσε σάλο ήταν η απόφασή του να σπουδάσει Πολιτικές επιστήμες.

Ο Μπρέιβικ ήδη έχει υποβάλει το σχετικό αίτημα στο πανεπιστήμιο του Οσλο, προκαλώντας το θυμό του προσωπικού του ιδρύματος όπως αναφέρει το BBC. Ο επικεφαλής του τμήματος στο οποίο έκανε αίτηση, Ολε Πέτερ Οτερσεν, δήλωσε πως ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση για το αν αυτό θα γίνει αποδεκτό.

Ο Μπρέιβικ, που εκτίει ποινή 21 ετών σε φυλακή κοντά στο Οσλο, σκότωσε 77 ανθρώπους και τραυμάτισε 244- οι περισσότεροι από τους οποίου έφηβοι- όταν στις 22 Ιουλίου του 2011 τοποθέτησε βόμβα κοντά σε κυβερνητικό κτίριο στο Οσλο και στη συνέχεια πήγε σε κατασκήνωση στο νησί Ουτόγια και άρχισε να πυροβολεί ανεξέλεγκτα.

Ο Οτερσεν αναγνώρισε πως «κατανοώ πως θα υπάρξουν αντιδράσεις. Είναι ανθρώπινο αυτό», ενώ σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ένα από τα βασικά εμπόδια για τον Μπέιβικ δεν είναι οι αντιδράσεις, αλλά το γεγονός ότι δεν έχει τις προϋποθέσεις για να σπουδάσει, καθώς δεν έχει ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Πάντως πέρυσι η εκπρόσωπος της φυλακής στην οποία κρατείται ο Μπρέιβικ είχε διευκρινίσει ότι αν ο φυλακισμένος επιθυμήσει να έχει εκπαιδευτική δραστηριότητα, θα του επιτραπεί μόνο η πρόσβαση στο διαδίκτυο όπου έχουν τοποθετηθεί πολλά φίλτρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ