Μητσοτάκης: 15.000 απολύσεις μέχρι το 2014 με καταργήσεις φορέων και έξοδο κοπανατζήδων - iefimerida.gr

Μητσοτάκης: 15.000 απολύσεις μέχρι το 2014 με καταργήσεις φορέων και έξοδο κοπανατζήδων

Μητσοτάκης: 15.000 απολύσεις μέχρι το 2014 με καταργήσεις φορέων και έξοδο κοπαν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην πρώτη φάση της κινητικότητας η κυβέρνηση ήταν αναγκασμένη να λάβει οριζόντια μέτρα γιατί την πίεζαν τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, υποστήριξε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε «τώρα είμαστε πιο άνετη και γίνει η αξιολόγηση βάσει κριτηρίων, όπως η προϋπηρεσία, αλλά και ο τρόπος που είχε μπει κάποιος στο Δημόσιο (διαδικασία ΑΣΕΠ)».

Παράλληλα ο κ.Μητσοτάκης τόνισε πως μέχρι το 2014 θα πρέπει να έχουν δει την πόρτα της εξόδου 15.000 απολύσεις, οι οποίες θα προέλθουν ακόμα και από καταργήσεις οργανισμών. Παράλληλα δεσμεύθηκε πως θα απομακρυνθούν άμεσα οι «κοπανατζήδες» και όσοι έχουν καταδικαστεί για πειθαρχικά παραπτώματα από το Δημόσιο.

Τέλος έκανε και έντονη κριτική στην κυβέρνηση Παπανδρέου λέγοντας πως ήταν λάθος η απόφαση για αύξηση φόρων και διατήρησης του «μεγάλου κράτους», αντί να γίνει η αναδιάρθρωση του Δημοσίου τομέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ