Το συγκινητικό αντίο στα 79 θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Το συγκινητικό αντίο στα 79 θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χιλιάδες κόσμου, πλήθος επισήμων και οι εκατοντάδες συγγενείς των 79 θυμάτων της σιδηροδομικής τραγωδίας συγκεντρώθηκαν στον καθεδρικό ναό του Σαντιάγο όπου ο αρχιεπίσκοπος της περιοχής, Χουλιάν Μπάριο, έψαλλε την επιμνημόσυνη δέηση.

«Δεν είναι εύκολο να κατανοήσεις και να δεχτείς αυτή την πραγματικότητα», είπε ο αρχιεπίσκοπος συμπληρώνοντας πως οι καρδιές όλης της Γαλικίας και της Ισπανίας είναι στο πλευρό των οικογενειών των θυμάτων. «Υπήρχαν σημάδια φωτός στο μυστήριο του θανάτου», είπε.

Τα λόγια του, βέβαια, δεν ήταν αρκετά για να απαλύνουν τον ανείπωτο πόνο των συγγενών που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα εξαιτίας της εγκληματικής αμέλειας του μηχανοδηγού Φρανθίσκο Χοσέ Γκαρθόν, ο οποίος νωρίτερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Παρόν στην κηδεία ήταν και ο πρίγκιπας Φίλιππος της Αστουρίας με τη σύζυγό του δονα Λετίθια και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.

Φωτογραφίες: El Pais

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ