Ο Ντιόρ χωρίς τον Γκαλιάνο μετά από 14 χρόνια! - iefimerida.gr

Ο Ντιόρ χωρίς τον Γκαλιάνο μετά από 14 χρόνια!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

“Disgraced”, αυτή είναι η λέξη που μασούν σαν haute couture τσίκλα οι δημοσιογράφοι μόδας για να αναφερθούν στον John Galliano, που απουσίασε από την επίδειξη του Dior μετά το γνωστό σκάνδαλο με την φραστική επίθεση σε άγνωστη γυναίκα μέσα σε μπαρ, η οποία περιείχε και τη σκανδαλώδη ρατσιστική ίντριγκα – που έκατσε κούκλα στα tabloids. Η συνέχεια είναι γνωστή – ο πολιτικά ορθός (…) κόσμος της μόδας αλληθωρίζει μπρος σε ντεφιλέ που εξιδανικεύουν τη νευρική ανορεξία, editorial με υπονοούμενα μιας λούμπεν ζωής με heroin chic ανταύγειες και κάδρα με Λολίτες με μισάνοιχτα χείλη που φορούν ρούχα κατάλληλα για να αναδείξουν το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου, αλλά στέκεται άτεγκτος μπροστά στην ανθρώπινη αδυναμία. Όπως είχε καταδικάσει την Kate Moss για τις παπαρατσικές φωτογραφίες με την κοκαΐνη (γιατί ως γνωστόν η Kate ήταν το μόνο παραστρατημένο μοντέλο που σνίφαρε, μέσα σε ένα κύκλωμα αγγέλων, φιλάνθρωπων και μανάδων που θηλάζουν), έτσι αφαίρεσε από τον Galliano το προνόμιο να εργάζεται για τον Οίκο με το ασύλληπτο γόητρο, αφαιρώντας του την καριέρα εν μία νυκτί, χωρίς καν το άλλοθι του μεθυσιού. Για την ιστορία, να θυμίσω ότι το μεταξύ κατεργαραίων ειλικρίνεια τηρήθηκε όταν, στον κατάλευκό της γάμο, το μαύρο πρόβατο διάλεξε το έτερο μαύρο πρόβατο για να δημιουργήσει το πιο καλαίσθητο νυφικό των τελευταίων μηνών.

H επίδειξη του Dior για το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2011 ήταν η πρώτη χωρίς τον εκκεντρικό αφηγητή παραμυθιών με ύφασμα, εδώ και 14 χρόνια. Όταν ο Bill Gaytten και η βοηθός του Susanna Venegas χαιρέτησαν τους παρευρισκόμενους χαιρέτησαν ταυτόχρονα και μια εποχή – ήταν άραγε και η εποχή της επιείκειας, του ανοιχτού μυαλού και της συγγνώμης;

Στα της συλλογής, δεν ξέρω αν θα συμφωνήσεις, τα ρούχα έχουν χάσει τη θεαματική αφηρημάδα τους, έχουν γίνει πολύ χειροπιαστά αν με πιάνεις, και μοιάζουν με απέλπιδα προσπάθεια αποφοίτου σχολής ραπτικής να πάρει το πτυχίο, έχοντας κάνει πολλές κοπάνες και αργώντας σε όλα τα ραντεβού του με τον σωστό συνδυασμό χρωμάτων, αλλά προσπαθώντας παρ’ όλα αυτά με τεχνάσματα και μεγαλοπιασίματα να πείσει ότι έχει έμφυτη την ονειρική αισθητική του απουσιολόγου της τάξης που τυγχάνει να λείπει. Δεν την έχει όμως.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ