Ο πιο προοδευτικός Πάπας της ιστορίας: Ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω τους γκέι; - iefimerida.gr

Ο πιο προοδευτικός Πάπας της ιστορίας: Ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω τους γκέι;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει ήδη δώσει το διαφορετικό στίγμα της θητείας του στο Βατικανό. Προκάλεσε, πάντως, εκ νέου έκπληξη όταν ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους, απάντησε: «Ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω τους ομοφυλόφιλους;».

Αυτή η απάντηση είναι πρώτο θέμα στο BBC, που περιγράφει ότι κατά το ταξίδι της επιστροφής του από την Βραζιλία στην Ιταλία, ο πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σηκώθηκε από τη θέση του και μίλησε από κοντά στους ρεπόρτερ.
Σε μία από αυτές σχετικά με τους ομοφυλόφιλους, ο ποντίφικας, ο οποίος στο μεταξύ είχε σηκωθεί από τη θέση του στο αεροπλάνο ενώ οι ρεπόρτερ κάθονταν, απάντησε: «Ποιος είμαι εγώ να κρίνω τους γκέι;».

Ο Πάπας τάχθηκε κατά των διακρίσεων εις βάρος των ομοφυλοφίλων, αναφέρθηκε, όμως, και στην πολιτική της Καθολικής Εκκλησίας που αναφέρει ότι αν και ο ομοφυλοφιλικός προσανατολισμός δεν αποτελεί αμαρτία, οι ομοφυλοφιλικές πράξεις είναι.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο θέμα της χειροτόνησης γυναικών. Ο «ποντίφικας» είπε ότι η απαγόρευση του Βατικανού για γυναίκες-ιερείς είναι «οριστική». «Το Βατικανό έχει εκφραστεί και λέει "όχι". Αυτή η πόρτα έχει κλείσει» τόνισε. Πρόσθεσε, πάντως, ότι θα ήθελε να δει γυναίκες να αναλαμβάνουν ηγετικούς ρόλους στην διοίκηση.

Ο Πάπας αναφέρθηκε και στην τράπεζα του Βατικανού, η οποία έχει πληγεί από σειρά σκανδάλων.
Η τράπεζα πρέπει να χαρακτηρίζεται από «ειλικρίνεια και διαφάνεια» είπε και πρόσθεσε ότι θα ακούσει τη γνώμη επιτροπής που συστάθηκε για να αποφασίσει εάν μπορούν να γίνουν μεταρρυθμίσεις ή εάν η τράπεζα θα πρέπει να κλείσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ