Υπαξιωματικός του Στρατού ο εμπρηστής της Ρόδου -Εκανε μπάρμπεκιου και έκαψε 40.000 στρέμματα δάσους

Ενας 40χρονος υπαξιωματικός του Στρατού είναι ο άνθρωπος που αν και άθελα του προκάλεσε την πύρινη κόλαση στη Ρόδο, αφού από δική του αμέλεια ξέσπασε η πυρκαγιά που κατέκαψε το νησί. Ολα ξεκίνησαν όταν διασκεδάζοντας με φίλους του αποφάσισαν να κάνουν μπάμπεκιου. Ωστόσο από απροσεξία τους τα κάρβουνα παρασύρθηκαν από τον αέρα και χωρίς η παρέα να το καταλάβει ξέσπασε η φωτιά και κατάφερε να καταστρέψει 40.000 στρέμματα δάσους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η σύλληψη του 40χρονου Μ.Κ. του Β. έγινε αργά το βράδυ της Κυριακής (28-07-2013) και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια.

Ο 40χρονος με τους φίλους του μόλις είδαν τις πρώτες φλόγες προσπάθησαν να τις σβήσουν χρησιμοποιώντας νερό, ωστόσο η φωτιά αναζωπυρώθηκε και προχώρησε. Ο 40χρονος ήταν εκείνος που τηλεφώνησε στους πυροσβέστες για να ζητήσει βοήθεια. Όταν όμως έφτασαν στην περιοχή τα πρώτα οχήματα, η φωτιά είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ο υπαξιωματικός θα οδηγηθεί στο στρατοδικείο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ