«Θα δώσουμε το αίμα μας για τον Μόρσι» - 72 νεκροί στην Αίγυπτο, πορεία 1.000.000 διαδηλωτών - iefimerida.gr

«Θα δώσουμε το αίμα μας για τον Μόρσι» - 72 νεκροί στην Αίγυπτο, πορεία 1.000.000 διαδηλωτών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Oι υποστηρικτές του Μοχάμεντ Μόρσι καλούν σε πορεία «ένα εκατομμύριο διαδηλωτές» αύριο Τρίτη για να ζητήσουν την επιστροφή στην εξουσία του αποπεμφθέντος από τον στρατό στις 3 Ιουλίου Αιγύπτιου προέδρου.

Η Αίγυπτος στροβιλίζεται στη δίνη του εμφυλίου και το αιματοκύλισμα του Σαββατοκύριακου, οπότε 72 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν δυνάμεις καταστολής συγκρούστηκαν με οπαδούς του Μόρσι, αναγκάζει τις Βρυξέλλες να στείλουν στο Κάιρο την Ευρωπαία επίτροπο Κάθριν Αστον, ώστε να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική πρόκειται να συναντηθεί τον ισχυρό άνδρα της Αιγύπτου, τον επικεφαλής του στρατού, στρατηγό αλ Σίσι, τον μεταβατικό πρόεδρο, Αντλί Μανσούρ και τα στελέχη της ηγεσίας του κόμματος των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Την ίδια ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη πορεία εκατοντάδων υποστηρικτών του Μοχάμεντ Μόρσι. Οι διαδηλωτές κατευθύνονται προς το αρχηγείο των υπηρεσιών πληροφοριών, κρατώντας πλακάτ με συνθήματα: «Θα δώσουμε το αίμα και την ψυχή μας για τον Μόρσι».

Να σημειωθεί, πάντως, ότι τόσο η Ευρώπη, όσο και οι ΗΠΑ έχουν αποφύγει μέχρι στιγμής να χαρακτηρίσουν πραξικόπημα την στρατιωτική επέμβαση της 3ης Ιουλίου και ζητούν την άμεση απελευθέρωση του ισλαμιστή προέδρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ