Κόπασαν τα πύρινα μέτωπα σε Ρόδο, Σέριφο, Φαιστό - Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες και τον άνεμο - iefimerida.gr

Κόπασαν τα πύρινα μέτωπα σε Ρόδο, Σέριφο, Φαιστό - Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες και τον άνεμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ύφεση βρίσκεται τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας η μεγάλη φωτιά στη νότια Ρόδο, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει καταστρέψει πάνω από 30.000 στρέμματα δάσους.

Στην Κρήτη σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις λόγω των αναζωπυρώσεων που σημειώνονται στην περιοχή της Μεσαράς Ηρακλείου.

Η πυρκαγιά στη Ρόδο ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην ευρύτερη περιοχή της Ιστριας. Εκαψε τουλάχιστον μία κατοικία, ο ιδιοκτήτης της οποίας έλειπε, ενώ υπήρξαν και σχέδια προληπτικής εκκένωσης χωριών που κινδύνεψαν.

Στη Φαιστό

Στο μεταξύ, αναζωπυρώθηκε, το απόγευμα της Κυριακής, η φωτιά στη Φαιστό, η οποία είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής ύστερα από ολονύχτια μάχη.
Η μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή μεταξύ των χωριών Αληθινής και Πόμπιας Μεσαράς και γρήγορα επεκτάθηκε σε περιφερειακούς οικισμούς.
Η πυρκαγιά απείλησε την Πόμπια, ενώ οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά στους οικισμούς Πηγαϊδάκια και Αντισκάρι απειλώντας και σπίτια. Από τη φωτιά προκλήθηκαν ανυπολόγιστες ζημιές σε θερμοκήπια και άλλες αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, το μέγεθος των οποίων δεν έχει μέχρι στιγμής αποτιμηθεί.

Στη Σέριφο

Το μέτωπο στη Σέριφο φαίνεται πως τίθεται υπό έλεγχο. Η πυρκαγιά ξέσπασε αργά το Σάββατο, σε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση. Οι επίγειες δυνάμεις στο νησί ενισχύθηκαν με 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα με δύο οχήματα, ενώ νωρίτερα επιχειρούσαν από αέρος δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Η κατάσταση περιγράφηκε ως δραματική ειδικά σε περιοχές με εξοχικές κατοικίες, όπως το Μεγάλο Λιβάδι, όπου πολλοί έσπευσαν να απομακρυνθούν με βάρκες δια θαλάσσης από τη φωτιά.

Απάντηση Δένδια σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που μιλούσε για «αποδεκατισμένο μηχανισμό αντιμετώπισης λόγω των πολιτικών λιτότητας», απάντησε σκωπτικά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

«O ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρόσληψη των πάντων υπόσχεται τώρα ότι θα καταργήσει τις πυρκαγιές! Δυστυχώς, κάθε ανακοίνωση του συγκεκριμένου κόμματος διευρύνει τα όρια της γραφικότητας», απάντησε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ