Καίγεται η Ρόδος – Στάχτη 30.000 στρέμματα δασικής έκτασης [εικόνες] - iefimerida.gr

Καίγεται η Ρόδος – Στάχτη 30.000 στρέμματα δασικής έκτασης [εικόνες]

Καίγεται η Ρόδος – Στάχτη 30.000 στρέμματα δασικής έκτασης [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μάχη με την πύρινη λαίλαπα συνεχίζουν να δίνουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στη Νότια Ρόδο, όπου η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου κοντά στην Ιστριο και έχει μέχρι τώρα «καταβροχθίσει» περίπου 30.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Στην περιοχή επιχειρούν περισσότεροι από 250 άνδρες και 30 οχήματα, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν από το νωρίς το πρωί 4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, μιλώντας στην «Ροδιακή» τόνισε πως δίνεται μια συντονισμένη μάχη για να χτυπηθούν γρήγορα τα μέτωπα της φωτιάς, ενώ σύμμαχος είναι πλέον και οι καιρικές συνθήκες καθώς οι άνεμοι έχουν κοπάσει.

Οι πρώτες εκτιμήσει κάνουν λόγο για περισσότερα από 30.000 στρέμματα καμμένης δασικής έκτασης, ενώ, σύμφωνα με τη «Ροδιακή» φαίνεται πως υπάρχει και ένας ύποπτος, παλιός γνώριμος των αρχών.

Μέχρι τις 10 το βράδυ του Σαββάτου τα πύρινα μέτωπα ήταν ανεξέλεγκτα εξαιτίας των δυνατών ανέμων, ενώ οι αρχές και οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού σε περίπτωση που χρειαζόταν να εγκαταλειφθούν κατοικημένες περιοχές.

Καίγεται η Ρόδος – Στάχτη 30.000 στρέμματα δασικής έκτασης [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Καίγεται η Ρόδος – Στάχτη 30.000 στρέμματα δασικής έκτασης [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Καίγεται η Ρόδος – Στάχτη 30.000 στρέμματα δασικής έκτασης [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Καίγεται η Ρόδος – Στάχτη 30.000 στρέμματα δασικής έκτασης [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Καίγεται η Ρόδος – Στάχτη 30.000 στρέμματα δασικής έκτασης [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ