Η Νέα Ζηλανδία ετοιμάζεται να απελάσει μετανάστη λόγω... παχυσαρκίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Νέα Ζηλανδία ετοιμάζεται να απελάσει μετανάστη λόγω... παχυσαρκίας [εικόνες]

Η Νέα Ζηλανδία ετοιμάζεται να απελάσει δύο μετανάστες λόγω... παχυσαρκίοας [εικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Νοτιοαφρικανός, Αλμπερτ Μπούιτενχουϊς, ο οποίος ζει και εργάζεται στη Νέα Ζηλανδία, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο απέλασης από τις αρχές της χώρας γιατί είναι παχύσαρκος.

Το αίτημα του Μπούιτενχουϊς και της συζύγου του για να ανανεωθεί η βίζα εργασίας τους απορρίφθηκε πρόσφατα από τις αρχές εξαιτίας του γεγονότος πως ο Νοτιοαφρικανός ζυγίζει 130 κιλά και οι υπηρεσίες της χώρας αρνούνται να καλύψουν το κόστος των νοσηλείων από ασθένειες που ενδέχεται να προκληθούν από το υπερβάλλον βάρος του, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα The Press.

Η νεοζηλανδική υπηρεσία μετανάστευσης (ΙΝΖ) εκτιμά πως η παχυσαρκία του τον εκθέτει σε «σοβαρό κίνδυνο» επιπλοκών της υγείας του, όπως διαβήτη, υπέρταση, καρδιακά νοσήματα και άπνοια κατά τη διάρκεια του ύπνου.

«Είναι σημαντικό όλοι οι μετανάστες να χαίρουν μίας αποδεκτής κατάστασης της υγείας του κατά τρόπον ώστε να ελαχιστοποιούνται το κόστος και οι εργασίες των υγειονομικών υπηρεσιών της Νέας Ζηλανδίας», εξήγησε εκπρόσωπος της ΙΝΖ.

Το ζεύγος εγκαταστάθηκε στο Αρχιπέλαγος πριν έξι χρόνια, όταν ο Αλμπερτ Μπούιτενχουϊς ζύγιζε τότε 160 κιλά.

Εκτοτε, οι βίζες εργασίας τους ανανεώνονταν κάθε χρόνο χωρίς πρόβλημα.

Σε πρόσφατη έκθεσή του ο ΟΟΣΑ τοποθετεί τη Νέα Ζηλανδία στην τρίτη θέση παγκοσμίως στον κατάλογο των χωρών που πλήττονται από το πρόβλημα της παχυσαρκίας μετά τις ΗΠΑ και το Μεξικό.

Η Νέα Ζηλανδία ετοιμάζεται να απελάσει μετανάστη λόγω... παχυσαρκίας [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Η Νέα Ζηλανδία ετοιμάζεται να απελάσει μετανάστη λόγω... παχυσαρκίας [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ