Από ποια ηλικία και μετά μειώνεται η ποσότητα και η ποιότητα του σπέρματος - iefimerida.gr

Από ποια ηλικία και μετά μειώνεται η ποσότητα και η ποιότητα του σπέρματος

Από ποια ηλικία και μετά μειώνεται η ποσότητα και η ποιότητα το σπέρματος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το πέρασμα των χρόνων μειώνεται όχι μόνο αναπαραγωγική ικανότητα των γυναικών, αλλά και των ανδρών. Αυτό αποδεικνύει τουλάχιστον νέα αμερικανική έρευνα η οποία καταγράφει σταδιακή επιδείνωση της ποσότητας αλλά και της ποιότητας του σπέρματος μετά την ηλικία των 35. Από την άλλη πλευρά καθώς τα χρόνια περνούν, όσοι άνδρες αποφασίζουν να κάνουν παιδί έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν κοριτσάκι.

Oι ερευνητές που διεξήγαγαν τη μελέτη ανέλυσαν το σπέρμα 5.081 ανδρών ηλικίας 16-72 ετών και διαπίστωσαν ότι τα προβλήματα στην ποιότητα αλλά και στην ποσότητα του σπέρματος ξεκινούν στην ηλικία των 35 ετών.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη μελέτη κατέδειξε ότι όσο μεγαλώνει ο άνδρας, ειδικά μετά την ηλικία των 55 αυξάνονται τα σπερματοζωάρια που φέρουν το χρωμόσωμα Χ το οποίο είναι και υπεύθυνο για τη γέννηση κοριτσιών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ