Πετροπόλεμος και δακρυγόνα στη Δωδώνη -Απλήρωτοι κτηνοτρόφοι εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις - iefimerida.gr

Πετροπόλεμος και δακρυγόνα στη Δωδώνη -Απλήρωτοι κτηνοτρόφοι εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις

Πετροπόλεμος και δακρυγόνα στη Δωδώνη -Απλήρωτοι κτηνοτρόφοι εισέβαλαν στις εγκα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναψαν τα αίματα και προκλήθηκε ένταση ανάμεσα σε αστυνομικούς των ΜΑΤ και εκατοντάδες κτηνοτρόφους από την Ήπειρο, οι οποίοι έριξαν την πύλη των εγκαταστάσεων της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» στα Ιωάννινα και εισέβαλαν στο χώρο. Η αντίδραση των ΜΑΤ ήταν άμεση και προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών προκειμένου να απωθήσουν τους κτηνοτρόφους οι οποίοι απάντησαν με πετροπόλεμο.

Οπως αναφέρει το voria μετά τη λήξη του τελεσιγράφου την Τετάρτη, εκατοντάδες κτηνοτρόφοι από την Ήπειρο, συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί έξω από το εργοστάσιο της γαλακτοβιομηχανίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις, τριών περίπου μηνών, στις πληρωμές του γάλακτος που έχουν παραδώσει.

Οι συγκεντρωμένοι έσπασαν την κεντρική πύλη της επιχείρησης, προσπάθησαν να εισβάλουν στο χώρο και βρέθηκαν αντιμέτωποι με άνδρες των ΜΑΤ. Μετά τη χρήση των χημικών, οι παραγωγοί διαλύθηκαν, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους συγκεντρωμένους αντιμετώπισε αναπνευστικό πρόβλημα και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Λίγο νωρίτερα η διοίκηση της εταιρείας είχε ενημερώσει τους κτηνοτρόφους ότι ο Απρίλιος θα εξοφληθεί τον Αύγουστο και ο Μάιος τον Σεπτέμβριο, κάτι που προφανώς εξόργισε τους παραγωγούς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι με τέτοιες καθυστερήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Οι οφειλές της γαλακτοβιομηχανίας για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο φθάνουν περίπου στα 17 εκατ. ευρώ, ενώ σε άλλα 12 εκατ. ευρώ υπολογίζονται οι φετινές προκαταβολές.

Φωτογραφία: epiruspost

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ