Δεν πρέπει να κυκλοφορούν οι έγκυες, είναι ντροπή είπε Τούρκος φιλόσοφος -Στην Πλατεία Ταξίμ ξεχύθηκαν αμέσως οι έγκυες Τουρκάλες - iefimerida.gr

Δεν πρέπει να κυκλοφορούν οι έγκυες, είναι ντροπή είπε Τούρκος φιλόσοφος -Στην Πλατεία Ταξίμ ξεχύθηκαν αμέσως οι έγκυες Τουρκάλες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η εγκυμοσύνη δεν είναι ντροπή» διαδήλωσαν χθες στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη έγκυες, διαμαρτυρόμενες για τις δηλώσεις ενός δικηγόρου και στοχαστή των Σούφι, που είπε στην κρατική τηλεόραση ότι είναι «ντροπή» για τις μέλλουσες γυναίκες να εμφανίζονται στο κοινό.

Οι έγκυες γυναίκες μαζί με τους συζύγους τους, οι οποίοι φορούσαν μαξιλάρια κάτω από τις μπλούζες τους, αψήφησαν τις δηλώσεις του Ομέρ Τουγκρούλ Ιναντσέρ πως δεν πρέπει να κάνουν «βόλτες» τραγουδώντας «το σώμα μας είναι δικό μας»

Ο Ιναντσέρ κατά τη διάρκεια μιας καθημερινής εκπομπής στην TRT είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων:
«Κατά τον έβδομο ή όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης τους, οι μέλλουσες μητέρες μπορούν να βγαίνουν έξω με τους συζύγους τους με το αυτοκίνητο για να πάρουν λίγο καθαρό αέρα. Συνήθως τις απογευματινές ώρες. Τώρα όμως, όλα είναι στην τηλεόραση. Είναι ντροπή. Δεν είναι ρεαλισμός, είναι ανηθικότητα».

Μετά τις αντιδράσεις, το υπουργείο Θρησκευμάτων της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως το Ισλάμ δεν απαιτεί την απομόνωση των γυναικών και πως το να είσαι μητέρα είναι ένα δώρο. «Ωστόσο, οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικές σχετικά με την ενδυμασία τους- όπως και κάθε γυναίκα. Δε θα πρέπει να φορούν ρούχα που θα δείχνουν την κοιλιά ή την πλάτη τους», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ