Ερχεται η ψηφιακή εποχή για τα ΕΛΤΑ -Νέο διευρυμένο ωράριο αλλά και λουκέτο σε 80 καταστήματα - iefimerida.gr

Ερχεται η ψηφιακή εποχή για τα ΕΛΤΑ -Νέο διευρυμένο ωράριο αλλά και λουκέτο σε 80 καταστήματα

Ερχεται η ψηφιακή εποχή για τα ΕΛΤΑ -Νέο διευρυμένο ωράριο αλλά και λουκέτο σε 8
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε νέα εποχή μπαίνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ), τα οποία προχωρούν σε αναδιάρθρωση του δικτύου τους και αντικαθιστούν 80 καταστήματα της επαρχίας με ταχυδρομικά πρακτορεία. Παράλληλα θα γίνει επέκταση του ωραρίου λειτουργίας τους σε επιλεγμένα καταστήματα των αστικών κέντρων, τα οποία θα μένουν ανοιχτά σε 12ωρη βάση.

Μάλιστα ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού κ. Κωστής Μελαχροινός ξεκαθάρισε πως οι αλλαγές αυτές δεν θα επηρεαστούν οι εργαζόμενοι και δεν θα υπάρξει απώλεια θέσεων εργασίας.

Όπως σημείωσε, τα ΕΛΤΑ έχουν εντάξει στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» 35 έργα της τάξης των 32 εκατ. ευρώ, που αναφέρονται κυρίως σε υποδομές, με στόχο τη μετάβαση του ταχυδρομείου στην επόμενη μέρα, δηλαδή από το post στο e-post. «Θα έχουμε μια ανάπτυξη των υπηρεσιών μας που αναφέρεται τόσο στη διασύνδεση του συνόλου των καταστημάτων μας και στον εξοπλισμό τους με εργαλεία για την παρακολούθηση όλων των ταχυδρομικών αντικειμένων, με αποτέλεσμα ο πελάτης να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται το κάθε συγκεκριμένο αντικείμενο, πότε παρεδόθη και σε ποιον, όπως επίσης και υπηρεσίες που αναφέρονται σε μεταφορά μεγάλου όγκου δεδομένων για συγκεκριμένες κατηγορίες ενδιαφερομένων, στην ανάπτυξη πιστοποιημένης ηλεκτρονικής διεύθυνσης κατ' αναλογία της υφιστάμενης σήμερα φυσικής» απάντησε ο κ. Μελαχροινός σε σχετική ερώτηση του «Βήματος».

«Φιλοδοξούμε τα Ελληνικά Ταχυδρομεία να είναι ο καθολικός πιστοποιημένος πάροχος των υπηρεσιών της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στους Ελληνες πολίτες. Έχοντας πιστοποιημένη ηλεκτρονική διεύθυνση, το σύνολο των υπηρεσιών που προκύπτουν από τις μεταρρυθμίσεις στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, να είναι διαθέσιμες στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών» πρόσθεσε.

«Λουκέτο» σε 80 καταστήματα

Όπως σημείωσε, η εταιρεία προχωρά στην αναδιάρθρωση του δικτύου λιανικής «που σε πρώτη φάση περιλαμβάνει την αντικατάσταση 80 Περιφερειακών Καταστημάτων μας σε όλη τη χώρα με ταχυδρομικά πρακτορεία».

«Το άμεσο όφελος είναι της τάξης των 2,5 εκατομμυρίων ετησίως από τα 80 αυτά καταστήματα και είναι πολλαπλάσιο από τα υπόλοιπα, διότι η κάθε ενέργεια δεν είναι μεμονωμένη, συνδυάζεται με τη διεύρυνση του ωραρίου, με την αλλαγή του τρόπου διαβιβάσεων, με τον επανασχεδιασμό των κέντρων διαλογής μας και ούτω καθεξής» σχολίασε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ