Η ΕΚΤ ανεβάζει τα επιτόκια - νέα επιβάρυνση για τους δανειολήπτες - iefimerida.gr

Η ΕΚΤ ανεβάζει τα επιτόκια - νέα επιβάρυνση για τους δανειολήπτες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αύξηση του βασικού της επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης, στο επίπεδο του 1,50%, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας συνεδρίασε σήμερα στη Φραγκφούρτη.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ, στη διάρκεια της τακτικής μηνιαίας συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί, αναμένεται επίσης να επαναλάβει την ανάγκη επίλυσης της ελληνικής κρίσης χρέους δίχως να πυροδοτηθεί "πιστωτικό γεγονός", σημείο στο οποίο επέμεινε ιδιαίτερα στην τελευταία αντίστοιχη συνέντευξη που παραχώρησε, προ μηνός.

Τέλος, όπως μεταδίδει το Ρόιτερ, οι αγορές θα αναζητήσουν, διαμέσου των τοποθετήσεων του κ.Τρισέ, ενδείξεις σχετικά με την περαιτέρω νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, η οποία έχει ως καταστατική υποχρέωση τη διατήρηση του πληθωρισμού σε επίπεδα πλησίον αλλά πάντως χαμηλότερα του 2%.

Κατά το μήνα Ιούνιο ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 2,7%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ