CINETROLL: Πουλιά δολοφόνοι επιτίθενται χωρίς λόγο στο Θησείο [βίντεο ντοκουμέντο] - iefimerida.gr

CINETROLL: Πουλιά δολοφόνοι επιτίθενται χωρίς λόγο στο Θησείο [βίντεο ντοκουμέντο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος προειδοποιεί: «Φυλαχτείτε γιατί έρχονται και σκοτώνουν χωρίς οίκτο. Κλειδώστε τα σπίτια σας, κλείστε τα φώτα, μην κάνετε θόρυβο και δείτε το βίντεο με τις οδηγίες επιβίωσης».

ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ – THE BIRDS (1963)

Μία από τις καλύτερες ταινίες του βασιλιά της αγωνίας Άλφρεντ Χίτσκοκ σε αποκατεστημένες κόπιες και «το τελευταίο αψεγάδιαστο αριστούργημα όλης της καριέρας του» όπως αναφέρει ο κριτικός Ντέιβιντ Τόμσον. Μια ταινία που δικαίως φιγουράρει στη θέση νούμερο 7 του Αμερικάνικου Ινστιτούτου Κινηματογράφου, με τις πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών, 60 ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία της στις αίθουσες. Αποτελώντας ένα από τα πιο ολοκληρωμένα, ψυχαγωγικά, τρομακτικά αλλά και ταυτόχρονα πολυεπίπεδα σε ψυχαναλυτικό επίπεδο, φιλμ της καριέρας του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Με πρωτοποριακά για την εποχή του και υποψήφια για Όσκαρ ειδικά εφέ και σκηνές ανθολογίας που συνεχίζουν να αποτελούν σημείο αναφοράς και πηγή έμπνευσης και αντιγραφής.

Εμπνευσμένα από την ιδέα του ομότιτλου διηγήματος της Δάφνης Ντι Μοριέ, «Τα Πουλιά» είναι η αρχετυπική κινηματογραφική ιστορία τρόμου με τη φύση εκτός ελέγχου και ισορροπίας να επιτίθεται με δολοφονικές διαθέσεις στον άνθρωπο. Όπως ακριβώς θα κάνουν ξαφνικά και τα πουλιά μιας κωμόπολης στη Νότια Καλιφόρνια, χωρίς λόγο και αφορμή κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της γοητευτικά ψυχρής και κοσμικής Μέλανι που την υποδύεται η Τίπι Χέντρεν. Από τις πρώτες κι όλας σκηνές, της συνάντησης και του φλερτ της Μέλανι με τον Μιτς (Ροντ Τέιλορ) σε ένα κατάστημα πώλησης πτηνών, το σαρκαστικό χιούμορ του Άλφρεντ Χίτσκοκ, συναντά την γυναικεία σεξουαλικότητα, και την αντιπαραβάλλει με το ξέσπασμα της φύσης, σε ένα μοναδικά απολαυστικό, συνδυασμό θρίλερ και ταινίας καταστροφής. Ο οποίος συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να σοκάρει, αναδεικνύοντας την μεγαλοφυΐα, την τέχνη και την τεχνική, του δημιουργού της. Ακόμα περισσότερο, όταν έχεις την ευκαιρία να την απολαύσεις σε όλο της το μεγαλείο, μέσα από αποκατεστημένες κόπιες, στη μεγάλη οθόνη.

«Ένα κορυφαίο δείγμα κινηματογραφικής τέχνης» VILLAGE VOICE

«Ελάχιστες ταινίες αποτυπώνουν με τόσο παράξενο και ταυτόχρονα σχολαστικό τρόπο τη μεταφυσική και ιστορική αίσθηση ενός κόσμου που φεύγει εκτός ελέγχου» ΝΕW YORKER

«Από τη μία άγριο και φροϋδικό κι από την άλλη εξαιρετικό δείγμα κινηματογραφικής ψυχαγωγίας» TIME OUT

«Ένα πραγματικά 'ενοχλητικό' κλασσικό θρίλερ από τον μαέστρο του σασπένς» EMPIRE

«Μια ταινία τρόμου που προκαλεί τις αντοχές ακόμα και των πιο θαρραλέων, δημιουργώντας ανατριχίλες» NEW YORK TIMES

*Δείτε παρακάτω το απολαυστικό πεντάλεπτο promo trailer με τον ίδιο τον Χίτσκοκ να παρουσιάζει την ταινία.

*Από την Πέμπτη 25 Ιουλίου αποκλειστικά στο «Θησείον»

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana. Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ