Θέμα στην Washington Post έγινε ο ναζιστικός ύμνος που ακουγόταν στο συσσίτιο της Χρυσής Αυγής - iefimerida.gr

Θέμα στην Washington Post έγινε ο ναζιστικός ύμνος που ακουγόταν στο συσσίτιο της Χρυσής Αυγής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Ακροδεξιό πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα έπαιξε ναζιστικό ύμνο κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικής εκδήλωσης την Τετάρτη, που οι αρχές προσπάθησαν να απαγορεύσουν», γράφει η Washington Post, που τονίζει ότι το συγκεκριμένο τραγούδι έχει απαγορευθεί στη Γερμανία.

Το τραγούδι παιζόταν δυνατά σε ηχεία που είχαν τοποθετηθεί έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Αθήνα, όπου μέλη του μοίραζαν σακούλες με τρόφιμα και είδη ένδυσης, αποκλειστικά σε Ελληνες, που έπρεπε να επιδεικνύουν την ταυτότητά τους, γράφει ο συντάκτης που επισημαίνει ότι η Χρυσή Αυγή έλαβε 7% των ψήφων στις περσινές εκλογές, ποσοστό που «μάλλον αυξάνεται συνεχώς».

Καλά ενημερωμένος ο συντάκτης του άρθρου, αναφέρει ότι πλήθος οπαδών της Χρυσής Αυγής είχε συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία του κόμματος, φωνάζοντας «έξω οι ξένοι από την Ελλάδα», ενώ παραθέτει και δηλώσεις του Νίκου Μιχαλολιάκου: «Το έγκλημα που διαπράξαμε ήταν ότι θέλαμε να μοιράσουμε τρόφιμα για τους Έλληνες και μόνο. Αν τα μοιράζαμε σε Πακιστανούς και μαύρους, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα».

«Εμείς δεν επιλέξαμε αυτή τη μέρα από σύμπτωση (σ.σ.: την επέτειο για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας). Λένε ότι γιορτάζουμε την επιστροφή της δημοκρατίας. Αλλά γιορτάζουν πραγματικά η κλεψιά του κράτους, τα σκάνδαλα και η προδοσία», συνεχίζει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής.

Ακόμη, το ρεπορτάζ φιλοξενεί και τις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη στο Associated Press. «Προσπαθούν να ευθυγραμμίσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στην ελληνική κοινωνία με το δικό τους μήνυμα του μίσους και του ναζισμού. Η Χρυσή Αυγή θα πρέπει να αποδυναμωθεί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ