Tι γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung για τα κόμματα των Αλαβάνου και Κατσανέβα - iefimerida.gr

Tι γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung για τα κόμματα των Αλαβάνου και Κατσανέβα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως «εναλλακτικές λύσεις για την Ελλάδα» παρουσιάζει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, τα κόμματα των Αλέκου Αλαβάνου και Θεόδωρου Κατσανέβα, τα οποία, όπως τονίζει το δημοσίευμα, τάσσονται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο συντάκτης που αποκαλεί τον Αλέκο Αλαβάνο πνευματικό πατέρα του Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζει ότι το Σχέδιο Β' μπορεί να εμφανίζεται πιο μετριοπαθές από τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο είναι πιο ριζοσπαστικό. «Το Σχέδιο Β' δηλώνει πως όποιος τάσσεται κατά της πολιτικής λιτότητας θα πρέπει να είναι έτοιμος να εγκαταλείψει την ευρωζώνη», επισημαίνεται.

Σχετικά με το κόμμα του Θεόδωρου Κατσανέβα, η γερμανική εφημερίδα ή FAZ αναφέρει τις δηλώσεις του σχετικά με τις ελλείψεις που θα σημειώνονταν στην αγορά εάν η Ελλάδα εγκατέλειπε την Ευρωζώνη και τονίζει: «Ακόμα και η Αλβανία, η Ρουμανία, η Βουλγαρία ή η Αιθιοπία έχουν δικό τους νόμισμα, αλλά παρόλα αυτά κάνουν εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου. Γιατί δεν θα μπορούσε να το κάνει και η Ελλάδα; Σε τελική ανάλυση η Ελλάδα εισήγαγε πετρέλαιο και πριν από την ένταξή της στην Ευρωζώνη. Μπορεί να ισχύει αυτό, αλλά ίσως ο Κατσανέβας να έπρεπε να επεξεργαστεί λίγο περισσότερο τα επιχειρήματά του. Η σύγκριση με την Αιθιοπία ή την Αλβανία δεν πρόκειται μάλλον να πείσει τους Έλληνες να επιστρέψουν στη δραχμή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ