Ολες οι γυναίκες του Σταύρου Νιάρχου: Αμερικανίδες κληρονόμοι, οι αδελφές Λιβανού και οι πριγκίπισες [εικόνες] - iefimerida.gr

Ολες οι γυναίκες του Σταύρου Νιάρχου: Αμερικανίδες κληρονόμοι, οι αδελφές Λιβανού και οι πριγκίπισες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εφτιαξε έναν κολοσσιαίο όμιλο και έζησε μια ζωή πέρα από τα όρια αποτελώντας παράδειγμα επιχειρηματία παγκοσμίως και διαχρονικά. Ο λόγος για τον Σταύρο Νιάρχου, που όμως είχε μια εξίσου εκρηκτική ερωτική ζωή όπως θυμάται σήμερα η Σίβυλλα.

Από την κληρονόμο της αυτοκινητοβιομηχανίας Φορντ, την Χιτσκοκικής ομορφιάς Σαρλότ, ως τις αδελφές Ευγενία και Τίνα Λιβανού, ο γοητευτικός Έλληνας μεγιστάνας αγάπησε τις γυναίκες και τις διεκδίκησε ως μαχητής.

Ο πρώτος του γάμος έγινε νωρίς με την Ελένη Σπορίδη, κόρη ναυάρχου, ενώ το 1939 πραγματοποίησε δεύτερο γάμο με την Μελπομένη Κάππαρη, κόρη εφοπλιστή της Σύρου. Το 1947 παντρεύτηκε την Ευγενία Λιβανού, κόρη του εφοπλιστή Σταύρου Λιβανού και μαζί της απέκτησε τέσσερα παιδιά ενώ το 1965 παντρεύεται με πολιτικό γάμο την Σαρλότ Φορντ, δισέγγονη του ιδρυτή της ομώνυμης αυτοκινητοβιομηχανίας, με την οποία απέκτησε μία κόρη. Το 1971, ένα χρόνο μετά το θάνατο της Ευγενίας, παντρεύτηκε την Τίνα Λιβανού. Γράφει χαρακτηριστικά η Σίβυλλα στην ηλεκτρονική έκδοση του Βήματος:

«Η Σαρλότ Φορντ, γόνος της πανίσχυρης αμερικανικής επιχειρηματικής οικογένειας, ήταν ένα κορίτσι που έμοιαζε με τις «ψυχρές», απρόσιτες ηρωίδες των ταινιών του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Μια αριστοκρατική γυναίκα με πλατινέ μαλλιά που συνήθιζε να τα μαζεύει σε ένα κότσο-μπανάνα, ακριβώς όπως οι πρωταγωνίστριες των ταινιών του διάσημου συγγραφέα-σεναριογράφου. Η Σαρλότ έφερνε στο στυλ της Κιμ Νόβακ και της Τίπι Χέντρεν, big star της ταινίας «Τα πουλιά». Η γοητευτική Αμερικανίδα παντρεύτηκε τον Σταύρο Νιάρχο στα μέσα της δεκαετίας του '60. Είχαν προηγηθεί δύο ακόμα γάμοι του Έλληνα κροίσου. Ο πρώτος είχε πραγματοποιηθεί όταν ο Νιάρχος ήταν ακόμα πολύ νέος. Με την κόρη μιας καλής αλλά άγνωστης οικογένειας στους κύκλους της διεθνούς αριστοκρατίας.

Ο δεύτερος γάμος του με την Ελληνίδα κόρη του μεγαλοεφοπλιστή Σταύρου Λιβανού δημιούργησε σάλο στα σαλόνια του international jet set. Ίσως επειδή όλοι «ψιθύριζαν» ότι στην πραγματικότητα ο σκληροτράχηλος μεγιστάνας ήταν ερωτευμένος με την μικρότερη αδερφή της Ευγενίας, Τίνα Λιβανού. Ίσως επειδή ο άνδρας με το βλέμμα γερακιού έχασε από τον μεγάλο αντίπαλό του Αριστοτέλη Ωνάση. Ο Σταύρος πίστευε πάντα ότι ο Ari the Greek του «έκλεψε» με... δόλιο τρόπο την λεπτεπίλεπτη, χαριτωμένη Τίνα.

Οι εξορμήσεις στο Σαιν Μοριτζ
Ο γάμος του Νιάρχου με την Φορντ διήρκησε λίγο. Ο Έλληνας κροίσος μέσα από αυτόν επιθυμούσε να δώσει ένα τέλος στις φήμες που κυκλοφορούσαν γύρω από την θυελλώδη προσωπική ζωή του. Η Ευγενία είχε βρει τραγικό θάνατο στην Σπετσοπούλα. Η Φορντ μορφωμένη, όμορφη, με υψηλές γνωριμίες και άριστη γνώση του savoir vivre ήταν αυτή ακριβώς που έπρεπε να βρίσκεται στο πλευρό του.

Η Έλενα και ο...κηπουρός
Το ζευγάρι λάτρευε το σκι στο βουνό και περνούσε αρκετό χρόνο στην περίφημη «ροζ βίλλα» στο Σαιν Μόριτζ. Ο Σταύρος και η Σαρλότ απέκτησαν μια κόρη, την Έλενα. Ένα κορίτσι το οποίο δεν έμοιαζε καθόλου με την αριστοκρατική μητέρα της. Παχουλή, με μάλλον χοντροκομμένους τρόπους, έκανε οτιδήποτε για να ''τιμωρήσει'' τον πατέρα της. Πίστευε ότι ο Νιάρχος δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για αυτήσαρλοτ φορντν.Σε νεαρότατη ηλικία παντρεύτηκε τον.... κηπουρό της. Οι στενοί της φίλοι έλεγαν ότι το έκανε για να εκδικηθεί τον Έλληνα μεγιστάνα. Ο μπαμπάς Σταύρος την αποκλήρωσε όπως ήταν φυσικό. Εκείνη κατόρθωσε όμως μέσα από δικαστικούς αγώνες να μην μείνει έξω από την τεράστια κληρονομιά του μεγιστάνα.

Η Τίνα και οι εστεμμένες
Στις αρχές της δεκαετίας του '70 ο Νιάρχος έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Παντρεύτηκε τον μεγάλο του έρωτα, Τίνα Λιβανού. Οι δυο τους δεν κατόρθωσαν όμως να γίνουν ποτέ ευτυχισμένοι.

Ο Νιάρχος μετά το θάνατο της Τίνας δημιούργησε δεσμούς με την Ελέν Ροσά της μεγάλης βιομηχανίας αρωμάτων, την πριγκίπισσα Φιριάλ της Ιορδανίας και την πριγκίπισσα Πινιατέλι.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ