Τα Δικαστήρια Πειραιά μετακομίζουν στο βιοκλιματικό κτίριο Κεράνης επί της Λεωφόρου Θηβών [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα Δικαστήρια Πειραιά μετακομίζουν στο βιοκλιματικό κτίριο Κεράνης επί της Λεωφόρου Θηβών [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντεκα ολόκληρα χρόνια από τότε που ανασκευάστηκε πλήρως και αφού μεσολάβησαν τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες να στεγαστούν σε αυτό αντίστοιχα υπουργεία, το αναξιοποίητο από το 2002 βιοκλιματικό κτίριο του Κεράνη επί της Λεφόρου Θηβών στον Ρέντη θα αποκτήσει επιτέλους ενοικιαστή.

Πρόκειται για τα δικαστήρια του Πειραιά (και όχι για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπως ήταν το αρχικό σχέδιο), καθώς κατόπιν της συμφωνίας που έκανε το υπ. Δικαιοσύνης με το ΤΑΙΠΕΔ θα μεταστεγάσει στον Ρέντη τα Πολιτικά και Διοικητικά Εφετεία, τα Πρωτοδικεία, καθώς και το Ειρηνοδικείο.

Τη σχετική απόφαση έλαβε χθες το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, ικανοποιώντας έτσι το σχετικό αίτημα που του είχε υποβάλλει προ μηνών η ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Στο κτίριο της Λ. Θηβών επρόκειτο σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό να μεταστεγασθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο όμως τελικά δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον.

Η μετεγκατάσταση των δικαστηρίων Πειραιά σε ένα από τα πιο σύγχρονα κτίρια του Δημοσίου συνεπάγεται σημαντική εξοικονόμηση για το Δημόσιο από τα υψηλά ετήσια μισθώματα που κατέβαλε το υπ. Δικαιοσύνης για τις συγκεκριμένες δικαστικές υπηρεσίες.

Το χαμηλότερο ενοίκιο που θα καταβάλλει για το κτίριο του «Κεράνη» θα αποτελέσει μέρος των εσόδων που θα έχουν οι ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι και θα αγοράσουν το ακίνητο και στη συνέχεια θα το επαναμισθώσουν στο Δημόσιο με τη μέθοδο του sale & leaseback.

Κι αυτό καθώς το ακίνητο του Κεράνη συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 28 κτίρια του Δημοσίου που πουλά το ΤΑΙΠΕΔ με τη συγκεκριμένη μέθοδο, και ήδη 8 από τα 9 επενδυτικά σχήματα που είχαν αρχικά εκδηλώσει ενδιαφέρον στο σχετικό διαγωνισμό έχουν προκριθεί στη βʼ φάση.

Ο διαγωνισμός πώλησης και επαναμίσθωσης είναι διάρκειας 25 ετών, μετά την οποία η κυριότητα των κτιρίων θα επανέλθει στο Δημόσιο.

Το Δημόσιο δεσμεύεται πως για τα επόμενα 25 χρόνια θα πληρώνει στους επενδυτές που θα τα αγοράσουν ενοίκιο για τα εν λόγω κτίρια, ύψους περί τα 30 εκ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ