Μετά από εννιά χρόνια αναμονής εγκαινιάζεται η μεγαλύτερη επέκταση του Μετρό - Υπερσύγχρονοι συρμοί ξεκινούν δρομολόγια στις 26 Ιουλίου - iefimerida.gr

Μετά από εννιά χρόνια αναμονής εγκαινιάζεται η μεγαλύτερη επέκταση του Μετρό - Υπερσύγχρονοι συρμοί ξεκινούν δρομολόγια στις 26 Ιουλίου

stathmos-metro
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μεγαλύτερη και πολυαναμενόμενη, επί περίπου εννιά χρόνια, επέκταση του Μετρό θα είναι γεγονός από το αύριο 26 Ιουλίου. Στους τέσσερις νέους σταθμού βρέθηκε σήμερα ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Σταθμό Μετρό λοιπόν, αποκτούν από αύριο Παρασκευή στις 12.00 η Ηλιούπολη, ο Άλιμος, η Αργυρούπολη και το Ελληνικό. Οι νέοι σταθμοί θα προστεθούν στην γραμμή 2 του Μετρό της Αθήνας που θα ξεκινά από την Ανθούπολη κια θα καταλήγει στο Ελληνικό έχοντας συνολικά 20 σταθμούς. Όλοι οι σταθμοί κατασκευάστηκαν κατά μήκος της λεωφόρου Βουλιαγμένης και διαθέτουν εισόδους-εξόδους και στις δύο πλευρές του οδικού άξονα.
Ταυτόχρονα την εμφάνιση τους θα κάνουν και οι νέοι συρμοί του Μετρό, γ' γενιάς, που διαθέτουν όλα τα σύγχρονα χαρακτηριστικά των πιο πρωτοποριακών συρμών Μετρό στην Ευρώπη. Επίσης καινοτομία αποτελεί η χρωματική τους επιλογή καθώς το άσπρο και το πράσινο κυριαρχούν στους 17 νέους συρμούς.
Η προσθήκη της συγκεκριμένης επέκτασης της γραμμής εκτιμάται ότι θα αυξήσει την ημερήσια επιβατική κίνηση κατά 80.000 επιβάτες. Αντίθετα, στην οδική κυκλοφορία εκτιμάται ότι θα υπάρξουν μείωση της τάξεως των 50.000 μετακινήσεων με ΙΧ ημερησίως.
Παράλληλα, με τη λειτουργία του νέου τερματικού σταθμού "ΕΛΛΗΝΙΚΟ" ο χρόνος μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής έως το Σύνταγμα θα είναι μόλις 20 λεπτά, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα μετεπιβίβασης στο Σύνταγμα (και την γραμμή 3) προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» σε 50 λεπτά.

Στο μεταξύ, αύριο Παρασκευή θα μεταφερθεί ο μετροπόντικας από τον λιμένα Ελευσίνας στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, στον υπό κατασκευή σταθμό του Μετρό.
Ο μετροπόντικας θα μεταφερθεί μέσω της διαδρομής: Λ. Μεγαρίδος, Λ. Δημοκρατίας, Νέα Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου, Ιερά Οδός, Ελ. Βενιζέλου.
Από την τροχαία παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από τα παραπάνω σημεία και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση, καθώς και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ