Κινέζοι ψάχνουν οικόπεδο στην παραλιακή για πολυτελή οικισμό - iefimerida.gr

Κινέζοι ψάχνουν οικόπεδο στην παραλιακή για πολυτελή οικισμό

Κινέζοι ψάχνουν οικόπεδο στην παραλιακή για πολυτελή οικισμό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτάσεις στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής ψάχνει η Τζάο Ντιζάιν, ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά γραφεία της Ασίας για να χτίσει ένα πολυτελές χωριό με σκοπό να πουλήσει τα σπίτια αυτού σε εύπορους Κινέζους. Το ενδιαφέρον για την επένδυση αυτή, μετέφερε, μάλιστα, την Τρίτη στον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τζέιμς Τζάο κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κινέζοι, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν με τον υφυπουργό εξέφρασαν γενικά το ενδιαφέρον τους για οικιστικές επενδύσεις χωρίς, όμως, να μπουν σε λεπτομέρειες. Διευκρίνισαν ότι ενδιαφέρονται να χτίσουν σε δήμους που γειτνιάζουν με το παραλιακό μέτωπο.

Πάντως, σύμφωνα με το Capital, το σχέδιο των Κινέζων περιλαμβάνει την ανέγερση ενός ολόκληρου χωριού, με πολυτελή σπίτια, εστιατόρια και καταστήματα.

Παράλληλα, έκαναν σαφές πως το ενδιαφέρον τους βασίζεται στη ρύθμιση για χορήγηση πενταετούς άδειας παραμονής σε όσους πολίτες εκτός ΕΕ αποκτήσουν ακίνητο στην Ελλάδα αξίας ίσης ή μεγαλύτερης των 250.000 ευρώ.

Η συνάντηση ήταν διερευνητικού χαρακτήρα και οι επόμενες επαφές των εκπροσώπων του ασιατικού αρχιτεκτονικού γραφείου θα πραγματοποιηθούν απευθείας με το Invest In Greece.

Ποια είναι η εταιρεία «Jao Design International»

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1984 στη Νέα Υόρκη και έχει υλοποιήσει περισσότερα από 1.000 πρότζεκτς στην Κίνα, μεταξύ αυτών τεράστιους ουρανοξύστες και οικισμούς. Επίσης έχει λάβει πάνω από 100 βραβεία στην Κίνα και διεθνώς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ